V Bratislave sa uskutoční siedmy ročník Creme de la Creme

Týždeň francúzskeho filmu prinesie i tentoraz výber z toho najlepšieho, čo ponúka súčasná francúzska kinematografia.

09.03.2020 07:00
Juliette Binoche Foto: ,
Týždeň francúzskeho filmu prinesie aj profil herečky Juliette Binoche.
debata

V bratislavskom Kine Film Europe sa v dňoch 25. až 31. marca uskutoční siedmy Týždeň francúzskeho filmu Creme de la Creme. Prehliadka, ktorú tradične pripravuje spoločnosť Film Europe v spolupráci s Francúzskym inštitútom na Slovensku, prinesie i tentoraz výber toho najlepšieho, čo ponúka súčasná francúzska kinematografia.

Program podujatia budú tvoriť sekcie Premiéry, Profil Juliette Binoche, Komédie a Filmy pre deti. Prehliadka bude pritom tento rok zameraná aj na tvorcov francúzskych filmov pôsobiacich mimo tradičného francúzskeho filmového kruhu.

V sekcii premiéry si návštevníci a návštevníčky budú môcť pozrieť napríklad drámy Bedári režiséra Ladja Lyho, Mladý Ahmed bratov Dardennovcov či Zľutovanie Arnauda Despleschina. Zaujať ich môžu tiež tituly Bezstarostné dievča Rebeccy Zlotowski, Johanka Bruna Dumonta a Rebelky Allana Mauduita.

V premiérových filmoch Pravda japonského režiséra Hirokazu Koreeda a Kto si myslíš, že som režisérky Safy Nebbou, hrá svetoznáma Juliette Binoche, ktorej bude na festivale venovaná i samostatná sekcia s jej najvýraznejšími snímkami ako Camille Claudel 1915, High Life, Sils Maria či Život tej druhej.

V sekcii Komédie nájdu diváci filmy ako Čo sme komu zase urobili?, Láska na druhý pohľad, ale aj minuloročnú snímku Výnimoční s hercami Vincentom Casselom a Redom Katebom. V sekcii venovanej rodinám a deťom divákov a diváčky poteší snímka Mia a biely lev a animované filmy Chrobáčikovia 2: Ďaleko od domova a Dilili v Paríži.

Creme de la Creme sa na Slovensku uskutoční v rámci mesiaca frankofónie. Po ukončení bratislavskej časti bude do konca apríla pokračovať v ďalších 20 slovenských mestách.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Crème de la Crème