Febiofest sa kvôli vírusu COVID-19 odkladá

Vzhľadom k aktuálnej situácii týkajúcej sa zvyšujúceho sa počtu osôb infikovaných vírusom COVID-19 a predpokladu jeho ďalšieho šírenia na Slovensku a v Bratislavskom kraji, sa organizátori rozhodli MFF Febiofest Bratislava 2020 v aktuálnom termíne 11. až 17. marca 2020 zrušiť.

09.03.2020 16:00
feebiofest Foto:
Medzinárodný filmový festival Febiofest mal začať v stredu, organizátori budú o jeho náhradnom termíne informovať v najbližších týždňoch.
debata

Náhradný termín konania festivalu presnia v najbližších týždňoch a mesiacoch. Rozhodnutie prijali aj v súlade s odporúčaním Magistrátu hlavného mesta Bratislava a Úradu verejného zdravotníctva.

„Plne si uvedomujeme našu zodpovednosť voči návštevníkom kín, v ktorých by festival prebiehal, rovnako ako aj voči zahraničným a domácim hosťom. Aj keď je momentálne na Slovensku potvrdený malý počet prípadov, podľa všetkých dostupných informácií oficiálnych úradov je zrejmé, že práve preventívne opatrenia sú v tomto období kľúčové a môžu zabrániť ďalšiemu šíreniu nebezpečného ochorenia. FEBIOFEST, na ktorý sme sa dlho pripravovali a tešili, práve z tohto dôvodu v týchto dňoch neuskutočníme. Toto rozhodnutie sa týka hlavnej časti v Bratislave ako aj v ďalších slovenských mestách. Tých, ktorí si zakúpili cinepassy a jednorázové vstupenky budeme informovať v najbližších dňoch," ozrejmil organizačný tím festivalu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #zrušenie #Febiofest