Živé vysielanie Zem spieva sa presúva

RTVS zaviedla pre zamedzenie šírenia nákazy koronavírusom viaceré preventívne opatrenia. Vzhľadom na skutočnosť, že nákaza koronavírusom sa potvrdila aj u zamestnankyne Slovenského národného divadla, RTVS oddnes pozastavila výrobu dabingu ako aj nahrávanie rozhlasových hier. Ruší tiež tohtotýždňový priamy prenos Zem spieva a abonentný koncert Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu.

10.03.2020 06:00
rtvs, rtvs logo, rozhlas a televízia slovenska, Foto:
Rozhlas a televízia Slovenska.
debata

Diváci Jednotky v sobotu 14. marca neuvidia druhé semifinálové kolo 3. série Zem spieva. Keďže súťažiaci vystupujú pred vyše 500 členným publikom, RTVS zrušila sobotný prenos. Živé vysielanie druhého semifinálového kola je predbežne naplánované na ďalší víkend 21. marca. „Posunutie priameho prenosu na iný termín zažívam prvýkrát vo svojej kariére, ale absolútne chápem tento krok zo strany vysielateľa. Ochrana zdravia a života je prioritou, o ktorej v tomto prípade nemožno diskutovať,“ poznamenal režisér a producent folklórnej šou Peter Núňez.

Rovnako sa neuskutoční 7. koncert aktuálnej sezóny Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu. Ten bol naplánovaný na piatok 13. marca o 19:00 vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu. „Koncert sa uskutoční v náhradnom termíne 22. mája, zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti,“ uviedol manažér umeleckých telies RTVS Richard Bednár.

RTVS bola nútená zrušiť tiež tohtotýždňové natáčanie zábavno-súťažnej relácie pred deti základných škôl Daj si čas.

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Zem spieva