TV tipy Pravdy: Sci-fi Marťan, Sklenená izba o slávnej vile Tugendhat aj Gulliverove cesty

To najlepšie z tv programu od piatku 13. marca do stredy 18. marca pre vás vybrala redaktorka Pravdy Katarína Sedláková.

13.03.2020 12:00
martan film Foto:
Matt Damon vo filme Marťan.
debata

Piatok 13. 3.:

Fosse/Verdonová (2.), HBO, 20.50

Osemdielny životopisný seriál preklenuje päť desaťročí, počas ktorých skúma intenzívny ľúbostný a tvorivý vzťah medzi Bobom Fossem (Sam Rockwell) a Gwen Verdonovou (krásna Michelle Williamsová si za túto rolu odniesla už svoj druhý Zlatý glóbus). On je filmový vizionár a jeden z najvplyvnejších divadelných choreografov a režisérov vôbec, ona jedna z najúspešnejších broadwayských tanečníc všetkých čias. Len Bobove priekopnícke muzikály dávajú jeho v poradí tretej manželke Gwen šancu ukázať, čo sa v nej skrýva, a len Gwen dokáže naplniť Bobove vízie. Spoločne definujú americkú zábavu – ale za privysokú cenu. Vraj herecký koncert a zaujímavý pohľad do histórie šoubiznisu!

Sobota 14. 3.:

Gulliverove cesty, JOJ, 11.45

Ak vám neprekáža herec Jack Black (známy z filmov Škola ro©ku, King Kong), pozrite si modernú komediálnu verziu klasickej rozprávky Jonathana Swifta. Práve Jack Black totiž stvárňuje Lemuela Gullivera, obyčajného chlapíka, ktorý triedi poštu v redakcii newyorských novín a sníva o tom, že z neho bude autor cestopisov. Podfukom presvedčí editorku, ktorú tajne miluje, aby ho poverila napísaním článku o bermudskom trojuholníku. A počas výpravy na Bermudy Gulliver stroskotá a dostane sa do neobjavenej krajiny Liliputánov. Stane sa z neho obdivovaný a rešpektovaný obor, ktorý dvorí princeznej (Emily Bluntová) a sám porazí nepriateľskú armádu Blefusciánov… Ale nebude všetko také jednoduché…

Marťan, JOJ, 16.00

Kto má radšej vesmírne rozprávky, môže vyskúšať americké sci-fi Ridleyho Scotta z roku 2015 s Mattom Damonom a Jessicou Chastainovou. Astronaut počas misie na Mars takmer zahynie v piesočnej búrke a keď zvyšok posádky v domnení, že zomrel, odletí, ostáva sám na nepriateľskej planéte. Ako si poradí?

Nedeľa 15. 3.:

Sestry (2.), Jednotka, 21.25

Zaujímavý šesťdielny taliansky seriál. Mladá právnička Chiara opustila rodné mestečko Matera a presťahovala sa do Ríma. Domov sa vracia len zriedka, zato jej sestra Elena v Matere ostala s troma deťmi. Sestry majú naštrbený vzťah, lebo Elena prebrala Chiare frajera. Záhadné zmiznutie Eleny, ktorú po čase objavia mŕtvu, donúti Chiaru vrátiť sa do Matery a obnoviť kontakt s rodinou. Už len pre zábery na krásnu krajinu južného Talianska seriál stojí za to.

Sklenená izba, JOJ, 22.45

Ľúbostný príbeh inšpirovaný dramatickými udalosťami 20. storočia i zrodom architektonického skvostu – brnianskej vily Tugendhat. Aj keď tí, čo čítali knihu Simona Mawera, prisahajú na to, že film Júliusa Ševčíka sa jej nevyrovná. Pre krásnu kameru Martina Štrbu si to však pozrite – vila Tugendhat je nádherná!

Utorok 17. 3.:

Sprisahanie proti Amerike, HBO, 20.00

Šesťdielna miniséria na motívy rovnomenného románu literárneho velikána Philipa Rotha ponúka alternatívnu históriu USA za druhej svetovej vojny. Popisuje udalosti z pohľadu chudobnej židovskej rodiny z New Jersey, ktorej členovia sledujú politický vzostup slávneho letca a populistického rasistu Charlesa Lindbergha. Ten sa stane prezidentom a nasmeruje USA k fašizmu. Príbeh sa začína v roku 1940, USA čakajú prezidentské voľby a súboj medzi demokratom Franklinom Rooseveltom a Lindberghom, ktorý pred 13 rokmi legendárne preletel Atlantik.

Streda 18. 3.:

Vraždy v Tours, Jednotka, 20.30

A kto má chuť na detektívku, má tu jednu francúzsku z roku 2018. Policajná vyšetrovateľka vyšetruje vraždu kontroverzného sochára, ktorého telo našli vedľa jedného z jeho diel. S pomocou svojho syna, ktorý je kňazom, získa podozrenie, že vražda má súvislosť so zmiznutím relikvie svätého Martina. Vyšetrovanie ich zavedie až do útulku pre chudobných.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV program #Marťan #Gulliverove cesty #Sklenená izba