Služobníci majú nový termín premiéry

Nový film Ivana Ostrochovského Služobníci zamieri do slovenských kín v novom termíne 12. novembra 2020.

10.03.2020 17:00
Sluzobnici1 zdroj Punkchart films web Foto:
Drámu situovanú do 80. rokov totalitného Československa Služobníci už videlo medzinárodné publikum na festivale v Berlíne, na Slovensku vstúpi do distribúcie na jeseň.
debata

Po nedávnej úspešnej svetovej premiére na prestížnom Berlinale mal v stredu 11. marca slávnostne otvoriť Medzinárodný filmový festival Febiofest Bratislava. Vzhľadom k aktuálnej situácii týkajúcej sa zvyšujúceho sa počtu osôb infikovaných vírusom COVID-19 sa však jeho organizátori rozhodli festival nateraz zrušiť.

„Keďže sme boli nútení premiéru filmu Služobníci presunúť na neskorší termín, spolu s tvorcami sme sa rozhodli pre nový termín, ktorý symbolicky prepojí tému a posolstvo filmu s výročím Nežnej revolúcie,“ povedala riaditeľka distribučnej spoločnosti Filmtopia Silvia Učňová Kapustová. „Cesty filmu sú nevyspytateľné,“ dodal režisér Ivan Ostrochovský, ktorého novinka už získala v zahraničí pozitívny ohlas.

Ohromujúce dielo s jedinečným štýlom a príbehom. Aj takúto chválu si vyslúžil filmový príbeh mladých kňazov z totalitného Československa, ktorí sa musia rozhodnúť medzi cestou svedomia alebo cestou kolaborácie po premiére na festivale Berlinale.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Ivan Ostrochovský #Berlinale