Tv tipy Pravdy: Geniálna priateľka pokračuje, pobaví Psie veličenstvo aj Babička v mrazničke

To najlepšie z televízneho programu od piatka 20. marca do utorka 24.3. pre vás vybrala redaktorka Katarína Sedláková.

20.03.2020 10:01
geniálna priateľka, Foto:
HBO od utorka 24.3. prináša druhú osemdielnu sériu populárnej Geniálnej priateľky
debata

Piatok 20. 3.:

Studená vojna, Dvojka, 22.30

V období budovania stalinistického Poľska, ale aj modernej západnej Európy sa odohráva príbeh veľkej osudovej lásky speváčky Zuly a skladateľa Wiktora. Nedokážou spolu žiť, ale zároveň sa osudovo priťahujú a nevydržia byť bez seba. V kulisách Varšavy, Berlína a Paríža znie džezová a folklórna hudba a Zula s Wiktorom rozohrávajú nádhernú, ale trpkú baladu, svoju vlastnú studenú vojnu. Kunderovsky ladeným milostným eposom nadväzuje Pawel Pawlikowski na úspech oscarovej Idy. Za dielo nabité elektrizujúcou hudbou i obrazovou krásou ho na festivale v Cannes odmenili Cenou za najlepšiu réžiu v roku 2018.

Obhajca, Jednotka, 22.40

Kto má rád herca Matthewa McConaugheyho, možno si rád pozrie americký thriller z roku 2011. Je o charizmatickom advokátovi, ktorého kanceláriou je zadné sedadlo auta. Jedného dňa dostane svoj životný prípad – obhajobu bohatého playboya z Beverly Hills, ktorý je obvinený z pokusu o vraždu. To, čo spočiatku vyzerá ako jasný prípad, sa však začína zamotávať.

Sobota 21.3.:

Psie veličenstvo, HBO, 20.00

Rex je asi najšťastnejšie šteňa v celom kráľovstve. Po príchode do Buckinghamského paláca sa stáva miláčikom kráľovnej a je rozmaznávaný v prepychu. Lenže nič netrvá večne. Je síce roztomilý, ale ako rastie, začína byť drzý a zlomyseľný. Pri návšteve amerického prezidenta urobí Rex kráľovskému dvoru hanbu a zo dňa na deň sa stáva túlavým psom bez domova. V uliciach Londýna naňho na každom rohu striehne nebezpečenstvo a jeho jediným želaním je vrátiť sa domov. Rexa v animovanom belgickom filme čaká dobrodružná cesta, na ktorej objaví svoje pravé ja a spozná silu skutočnej lásky a priateľstva.

Nedeľa 22.3.:

Ľudia zajtrajška, Cinemax, 20.00

Láska kvitne v každom veku a táto romantická snímka o dvoch šesťdesiatnikom je toho vraj dôkazom. Ed Hemsler (John Lithgow) trávi svoje dni prípravami na katastrofu, ktorá možno nikdy nenastane. Ronnie Meisnerová zasvätila život nakupovaniu vecí, ktoré asi nikdy nevyužije. Muž pohltený budúcnosťou a žena uväznená v minulosti sa v jednom americkom mestečku snažia nájsť lásku a navzájom sa nestratiť vo svojom haraburdí.

Pondelok 23.3.:

Babička v mrazničke, Jednotka, 20.30

Talianska čierna komédia z roku 2018 rozpráva o Claudii, ktorá má finančné problémy a prežíva vďaka svojej babičke. Tá jedného dňa náhle zomrie, a tak Claudia vymyslí plán, ako aj naďalej poberať jej dôchodok.

Utorok 24.3.:

Geniálna priateľka II, HBO, 21.00

Hurá, prichádza druhá, znova osemdielna séria populárnej Geniálnej priateľky! Rovnomenný medzinárodný bestseller od autorky so pseudonymom Elena Ferrante patril ku komerčne najúspešnejším knihám posledných rokov. Keď najlepšia priateľka v jej živote jedného dňa bez stopy zmizne, Elena Greco, teraz už postaršia žena žijúca v dome plnom kníh, zapne počítač a začne spisovať príbeh ich priateľstva. Raffaellu Cerullo čiže Lilu stretla Elena v prvom ročníku základnej školy v roku 1950. Ich príbeh, odohrávajúci sa v nebezpečnom a fascinujúcom Neapole, pokrýva vyše 60 rokov ich života. Elena píše o tajomstve Lily, svojej geniálnej priateľky, ktorá je pre ňu najlepšou kamarátkou aj najhorším nepriateľom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #studená vojna #TV program #Geniálna priateľka #Psie veličenstvo