Televízne tipy Pravdy: Príbeh vášne aj utajená láska

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 26. marca do 1. apríla. Televízne tipy pre vás vybrala Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

29.03.2020 11:05
oko jessica alba Foto:
Jessica Alba ako Sydney Wellsová
debata

Štvrtok 26. 3.

Život Briana, AMC, 17.10

V čase svojho vzniku vyvolal film Život Briana škandál kvôli neúcte k cirkvi. Dnes je z neho zábavná snímka parodujúca príbeh o Ježišovi alebo skôr paródia slabomyseľnosti a slepého nasledovania mesiáša v dobe konzumnej spoločnosti. Brian sa narodil totiž v rovnaký deň ako Ježiš, s ktorým si ho všetci mýlia a spôsobujú tak mnoho absurdných situácií. V podaní šestice z Monty Python si užijete výborné dialógy a jedinečný humor. Pri nakrúcaní poslúžili režisérovi Terrymu Jonesovi marocké kulisy Hviezdnych vojen.

Piatok 27. 3.

Účtovník, Markíza, 20.30

Christian Wolff v podaní Bena Afflecka je matematický génius, ktorý má lepší vzťah k číslam než k ľuďom. Pod zásterkou malomestskej účtovnej kancelárie pracuje ako nezávislý účtovník pre niekoľko najnebezpečnejších zločineckých organizácií na svete. S postupným sťahovaním slučky zo strany oddelenia pre boj s organizovaným zločinom na ministerstve financií je Christian donútený vziať aj legálneho klienta. Je ním dobre zavedená spoločnosť zaoberajúca sa robotikou. Ak pod názvom Účtovník neočakávate akčnú nálož, mýlite sa.

Oko, AMC, 23.35

Sydney Wells (Jessica Alba) je známou losangeleskou koncertnou huslistkou, ktorá v detstve prišla nešťastnou náhodou o zrak. Transplantácia očí je jej jedinou šancou. Konečne sa dočkala a po operácii sa všetko zdalo v úplnom poriadku. Pomocou lekára Paula Faulknera a svojej sestry Helen sa začne Sydney znovu zapájať do bežného života. Jej šťastie je však krátkodobé. Začínajú sa jej zjavovať postavy – tiene a iné hrozivé výjavy. Ide o následky operácie alebo si jej mozog len zvyká na zrak a prízraky sú produktom jej fantázie? A čo keď je to všetko realita a ona je skutočne nepríčetná, ako si to myslí jej rodina a priatelia?

Nedeľa 28. 3.

Collete: Príbeh vášne, HBO, 20:00

Mladučká Sidonia-Gabrielle Colette sa zamiluje do o pätnásť rokov staršieho, charizmatického parížskeho literáta Willyho. Po tom, čo sa vezmú sa Colette dostáva z pokojného vidieckeho prostredia do sveta žiarivých parížskych salónov a opojných večierkov francúzskej smotánky. Prispôsobuje sa novému životu, ponára sa do bohémskeho sveta svojho manžela. Inšpiratívne prostredie v nej prebúdza kreativitu a spisovateľský talent a píše prvé dielo zo série o Claudine. Emancipovaná autorka túži po uznaní, ale dočká sa manželovej nevery…

Pondelok 30. 3.

Vojvodkyňa, Jednotka, 20.30

Georgiana Cavendishová (Keira Knightleyhová), vojvodkyňa z Devonshiru bola v 18. storočí, v ktorom žila, moderná a pokroková žena. Jej patriarchálne manželstvo podľa konvencií s moróznym, uzavretým manželom neschopným prejaviť akýkoľvek cit, ju neuspokojovalo. Milovala spoločnosť, bola výbornou hostiteľkou a spoločnosť, naopak, milovala ju. Nevyhýbala sa hazardu a zamilovala sa do mladého politika Charlesa Greya. Manžel, napriek tomu, že mal pomer s jej najlepšou priateľkou, prinútil Georgianu, aby sa kvôli deťom svojej lásky vzdala. Životný osud vojvodkyne napísala spisovateľka Amanda Foremanová v ocenenom biografickom románe Georgiana, vojvodkyňa z Devonshire.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #oko #Televízia #program #tipy #TV tipy #tv #Účtovník #Život Briana