Nakrúcanie Mission: Impossible 7 je vo hviezdach

Leto mal Tom Cruise stráviť v Taliansku zavesený na krídlach lietadiel, uhýbaním pred guľkami a naháňačkami v drahých autách. Kedy sa však začne nakrúcanie raz už odloženého veľkofilmu Mission: Impossible 7, je momentálne vo hviezdach.

24.04.2020 18:00
Mission: Impossible – Ghost Protocol, Ethan... Foto:
Ethan Hunt (vľavo) v podaní Toma Cruisa so svojím tímom vo filme Mission: Impossible – Ghost Protocol.
debata

Filmári z hollywoodskych štúdií riešia problém, ako nakrúcať filmy v čase pandémie. K tvorbe by sa chceli vrátiť čo najskôr, no pre neexistenciu jasných pravidiel nemôžu nič podnikať.

„Z histórie už máme príklady, čo robiť, keď lokáciu s hotovou scénou zničí hurikán alebo náhle zomrie herec, ale na toto žiadna príručka nie je,“ uviedol pre týždenník Variety producent Matthew Baer.

Je jasné, že súčasná situácia bude mať na produkciu filmov výrazné dopady. Producenti s odbormi zatiaľ plánujú, ako zaručiť bezpečnosť počas nakrúcania. Uvažujú o tom, že členom štábu by sa pri vstupe do štúdia merala teplota, zaviedlo by sa pravidelné testovanie na koronavírus i protilátky proti chorobe COVID-19. Iní navrhujú, aby všetci zamestnanci v priebehu nakrúcania žili v špeciálne vyhradených ubytovacích zariadeniach izolovaní od rodiny. V súčasnej situácii by totiž pre producentov bolo zložité získať poistenie filmov. Koronavirus sa tiež zrejme podpíše na zamestnanosti mnohých ľudí pracujúcích vo filmovom priemysle, pretože štúdiá sa budú snažiť čo najviac znížiť počet ľudí v štábe.

Kým budú vo svete pretrvávať aj dopravné obmedzenia, budú musieť tvorcovia, ktorí predtým preferovali zahraničné lokácie, teraz nakrúcať filmy v USA. Cruise však údajne dúfa, že pred kameru by sa mohol postaviť už v júni. Tvorcovia Mission: Impossible 7 zvažujú, či vynechať scény, ktoré mali byť natočené v Taliansku, alebo nakrúcanie presunúť na jeseň. Lenže nič im nezaručuje, že sa vírus nevráti v novej vlne, aj keď by čoskoro utíchol.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hollywood #Tom Cruise #koronavírus