Kým zúri pandémia, navštívte kino z gauča

Prevádzkovatelia kín, ktorí museli pre koronavírus zatvoriť premietacie sály, spúšťajú projekt Kino z gauča. Vďaka nemu filmy z domácej i svetovej tvorby prenesú priamo do domácností.

08.05.2020 19:00
kino z gauca Foto:
Kino z gauča je projekt slovenských kinárov a sledovaním filmov online ich môžete podporiť. Protipandemické opatrenia sa totiž týkajú stopnutých kultúrnych podujatí najdlhšie.
debata

Diváci si môžu kúpiť vstupenku do virtuálneho kina prostredníctvom webových stránok jednotlivých kín, ktoré sa do projektu zapojili. Informujú o tom prevádzkovatelia kín na webovej stránke projektu.

„Kultúra je prvá, ktorej sa opatrenia na zabránenie šírenia vírusu dotkli a zároveň bude posledná, ktorá sa vráti do bežnej prevádzky. Prevádzkovatelia kín tak spojili sily a filmovým fanúšikom prinášajú možnosť nahliadnuť do virtuálneho kina a vychutnať si jedinečné filmy domácej i svetovej kinematografie z pohodlia domova,” uvádza sa na webe projektu kinozgauca.sk.

Kiná, ktoré sa do neho zapojili, majú na svojich stránkach zverejnený program, z ktorého si divák môže vybrať film. Ponuka je rovnaká pre celé Slovensko a vstupenka strojí tri eurá. Rovnako si ju môžu kúpiť prostredníctvom webu daného kina.

Diváci si môžu film pozrieť na svojom počítači, notebooku, tablete či mobile. Stream sa začne v presne stanovenom čase a film nie je možné stopnúť, ani si ho pretočiť. Po kúpení vstupenky príde divákovi e-mail s kódom, ktorý môže použiť raz, z jedného zariadenia a na konkrétny film.

Projekt Kino z gauča je iniciatívou slovenských kinárov. Podľa aktuálneho zoznamu sa do projektu zapojilo 18 kín v rámci celého Slovenska.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #kino #pandémia