Umelci chcú výnimku na nosenie rúšok

Zástupcovia audiovizuálneho priemyslu prijali súbor pravidiel, ktoré budú umelci pri výrobe dodržiavať.

11.05.2020 08:00
debata

Zástupcovia audiovizuálneho priemyslu sa dohodli na samoregulačných odporúčaniach na ochranu pred pandémiou koronavírusu pri výrobe audiovizuálnych di­el.

Súčasné epidemiologické opatrenia neumožňujú obnovenie tvorby, preto sa rozhodli prijať súbor pravidiel, ktoré budú umelci pri výrobe dodržiavať. Žiadajú tiež výnimku na používanie ochranných prostriedkov dýchacích ciest pre umelcov či osoby, ktoré sa podieľajú na výrobe diel a programov. S dokumentom sa obrátili na ministerstvo kultúry so žiadosťou o spoločné oslovenie Úradu verejného zdravotníctva SR.

Audiovizuálny priemysel zaznamenal výpadok približne 58 miliónov eur. Obnovenie výroby je podľa Asociácie nezávislých producentov jedným z nástrojov, ako zmierniť ekonomický dopad na priemysel.

Na samoregulačných odporúčaniach sa dohodli Asociácia nezávislých producentov, Asociácia televíznych vysielateľov Slovenska, Asociácia slovenských kameramanov, Rozhlas a televízia Slovenska, Slovenská filmová agentúra, Slovenská filmová a televízna akadémia a producenti v oblasti reklamy.

debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus