Umelci sa postarali o program pre seniorov

V 250 slovenských zariadeniach sociálnej a zdravotnej starostlivosti zaznejú pozdravy od umelcov, ktorí sa im postarali aj o rôznorodý kultúrny program.

12.05.2020 09:00
debata

Pre potešenie seniorov vznikol projekt, v ktorom sa spájajú slovenskí umelci. Prostredníctvom portálu Malina, ktorý združuje viac ako 250 zariadení sociálnych služieb, im zoskupenie Five Gentleman a Miloš Stančík, Folklórny súbor Technik Slovenskej technickej univerzity v Bratislave či Ľudová hudba Andreja Zahorca nahrali krátke vystúpenia a pozdravy. Informuje o tom Petra Jakubcová, manažérka zo spoločnosti Seesame. Dodala, že postupne by mali pribudnúť ďalší umelci, ktorých tvorbu seniori obľubujú.

„Seniorov z 250 zariadení z rôznych kútov Slovenska určite potešia a skrátia im dlhé chvíle,“ povedala na margo projektu Alena Mochnáčová, ktorá zodpovedá za správu a vývoj portálu Malina. Na web pribudne okrem pozdravov od umelcov aj ďalší zábavný obsah. Napríklad čítanie kníh na pokračovanie, ale aj užitočný materiál pre personál.

Projekt v ktorom zdravia umelci seniorov iniciovali spoločnosti Essity a Henkel Slovensko s využitím portálu Malina, ktorý dnes združuje viac ako 250 zariadení sociálnych služieb po celom Slovensku. Portál slúži v prvom rade na pomoc ľudí, ktorí potrebujú nájsť najvhodnejšie zariadenie. Spôsoby pomoci sa postupne rozširujú o edukačné aktivity pre ošetrujúci personál, alebo pre príbuzných, ktorí sa starajú o seniorov doma.

debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #kultúra online