Televízne tipy Pravdy: Láska vo Valencii a dráma v burgundských viniciach

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 17. do 18. mája. Televízne tipy pre vás pripravila Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

16.05.2020 06:00
Bolest a slava Foto:
Film Pedra Almodóvara Bolesť a sláva.
debata

Nedeľa, 17. 5.

Bolesť a sláva, HBO, 20.00

Typický Almodóvarov film: dvaja jeho najobľúbenejší herci, veľa emócií, nostalgie, farieb a štýlu… Salvator Mallo (Antonio Banderas bol za túto úlohu nominovaný na Oscara) je slávny filmový režisér, ktorý cíti len prázdnotu a nie je schopný tvoriť. V spomienkach sa vracia do svojho detstva v 60. rokoch, kedy sa s rodičmi presťahovali do Valencie. Snaží sa rozpamätať na túžbu po svojej prvej láske, ktorú stretol v 80. rokoch v Madride, a na bolesť z rozchodu. Písanie pre neho bolo únikom a zabudnutím, čaro filmu mu prinieslo slávu aj vykúpenie z neúspechov jeho života.

Život Matky Terezy, Doma, 22.00

Film je skutočným príbehom rádovej sestry albánskeho pôvodu. Matka Tereza, žena drobnej postavy, zmenila srdcia, životy a inšpirovala milióny ľudí po celom svete. Príbeh je rozprávaný z pohľadu vatikánskeho kňaza Benjamina Praagha.

Pondelok, 18. 5.

Víno nás spája, Jednotka, 20.30

Vydajte sa do burgundských viníc s touto francúzskou drámou. Jean v nej už desať rokov cestuje po svete – popretŕhal všetky putá, ktoré ho spájali s rodinou žijúcou v Burgunsku. Jeho otec ochorie, a tak sa po rokoch vracia do krajiny svojho detstva

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Televízia #Pedro Almodóvar #TV tipy #Matka Tereza