TV tipy Pravdy: seriál Mrs. America s Cate Blanchettovou aj predčasná smrť Brucea Leeho

To najlepšie z televízneho programu od piatka 22. mája do utorka 26. mája pre vás vybrala redaktorka Pravdy Katarína Sedláková.

22.05.2020 12:00
cate blanchett, mrs america Foto:
Cate Blanchett ako Phyllis Schlafly v seriáli Mrs America.
debata

Piatok 22.5.:

Mrs. America, HBO, 21.00

Veľmi zaujímavý seriál s Cate Blanchettovou v hlavnej úlohe – hrá tu konzervatívnu aktivistku a bývalú kráľovnú krásy Phyllis Schlafly, ktorá stojí na čele silného hnutia odporu proti dodatku k Ústave USA o rovnakých právach, a to bez ohľadu na pohlavie. Seriál nazerá očami žien tejto éry, a to vrátane predstaviteliek druhej vlny feministického hnutia: Glorie Steinem, Betty Friedan, Shirley Chisholm, Belly Abzug a Jill Ruckelshaus – na jednu z najtvrdších bitiek v kultúrnych vojnách 70. rokov minulého storočia, ktorá navždy zmenila politickú scénu.

Nedeľa 24.5.:

Trumbo, Dvojka, 21.40

Aj Amerika mala svoj „hon na čarodejnice“- v roku 1947 bol Dalton Trumbo (Bryan Cranston) špičkovým hollywoodskym scenáristom, kým sa spolu s ďalšími umelcami neocitol vo väzení a na čiernej listine pre svoje politické presvedčenie. Film rozpráva o tom, ako Trumbovi jeho umenie slova a zmysel pre humor priniesli dva Oscary, a poukazuje na absurditu a nespravodlivosť čiernej listiny, na ktorej sa ocitli všetci od bulvárnej stĺpčekárky Heddy Hopperovej (Helen Mirrenová) až po Johna Waynea, Kirka Douglasa a Otta Premingera.

Utorok 26.5.:

Predčasná smrť: Bruce Lee, Dvojka, 21.05

Zaujímavý nemecký seriál tentoraz preskúma smrť známeho herca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cate Blanchett #TV program #Trumbo #Bruce Lee