Filmový festival v Benátkach sa začne v septembri podľa plánu

Filmový festival v Benátkach sa bude konať podľa plánu začiatkom septembra, oznámil guvernér regiónu Benátsko, Luca Zaia.

25.05.2020 13:00
Herečka Meryl Streep na premiére filmu The... Foto: ,
Herečka Meryl Streep na premiére filmu The Laundromat v Benátkach.
debata

Najstarší filmový festival však kvôli koronakríze, ktorá zasiahla aj filmový priemysel, navštívi podľa neho menej produkcií. Informovala o tom agentúra Reuters.

Kým napríklad americký festival Sundance či festival v Berlíne sa na začiatku tohto roka konali ešte bez obmedzenia, začali so šírením koronavírusu po svete filmové festivaly postupne presúvať, obmedzovať a nakoniec aj rušiť svoje tohtoročné ročníky. Organizátori odložili aj najväčší svetový filmový festival vo francúzskom Cannes, ktorý sa pravidelne koná v máji.

Taliansko bolo jednou z krajín, ktorú pandémia covidu-19 zasiahla najhoršie. Čo do počtu zomretých v súvislosti s koronavírusom je treťou najviac postihnutou krajinou na svete, po Spojených štátoch a Británii. Tamojšia vláda kvôli šíreniu vírusu zaviedla niekoľko prísnych opatrení, niektoré z nich však už čiastočne uvoľnila. Od 3. júna napríklad v krajine skončí zákaz cestovania, bez nutnosti karantény bude umožnený vstup cudzincom z krajín EÚ.

debata chyba
Viac na túto tému: #MFF Benátky