Film Letní rebeli bude nabitý slovenskou hudbou

Letní rebeli je slovensko-nemecký film určený pre celé rodiny a tento týždeň vstúpi do našich kín. Titulnú pieseň filmovej novinky s názvom Ako na dlani zložila a nahrala kapela Para.

10.08.2020 15:00
LETNI REBELI Foto:
Letní rebeli sú film pre celú rodinu a do kín vstúpia vo štvrtok 13. augusta.
debata

Okrem pútavého príbehu plného dobrodružstiev sľubuje kvalitnú slovenskú hudbu. V nemeckej verzii figurujú nemeckí interpreti, v slovenskej verzii budeme počuť viacerých slovenských interpretov.

„Vo filme máme niekoľko pesničiek a chceli sme, aby medzi nimi boli aj slovenské kapely, nech je lokálny kolorit nielen vidieť, ale aj počuť,“ uviedla režisérka a spoluscenáristka filmu Martina Saková. Výber ovplyvnila pesnička Našou krajinou. „Na jej základe som sa rozhodla, že kapela Para je tá pravá pre titulný song k nášmu filmu.“

Kapela následne vytvorila a nahrala titulnú pieseň Ako na dlani. „Vznikla najmä Matúšovou zásluhou po oslovení od tvorcov filmu. Autorsky sa na hudbe okrem skupiny Para spolupodieľala aj Janka Kirschner,“ spomína na zrod titulnej piesne frontman kapely Para Lasky. „Pieseň je letná a odkazuje na detské lásky, starosti a prázdninové radosti.“

V Letných rebeloch zaznie aj tvorba skupín Billy Barman či Bonaparte. „Táto kombinácia dodáva nášmu príbehu pocit letného dobrodružstva, priateľstva, prvej lásky a nespútanej rebélie,“ dodala režisérka.

Lasky spolupracoval aj pri nakrúcaní videoklipu, ktorý predstavuje ochutnávku filmu a je cítiť letom. „Režisér klipu, Daniel Rihák, v ňom odkazuje na film a moju ľahkú podobnosť s hlavným predstaviteľom. V klipe sa okrem mňa objavia aj fanúšikovia našej kapely, vďaka ktorým malo nakrúcanie tú správnu veselú atmosféru,“ prezradil Lasky.

Spoluprácu s ním si pochvaľovali aj tvorcovia snímky. „Lasky sa aj vďaka filmu mohol v klipe aspoň na chvíľu vrátiť do svojho detstva, pripomenúť si pocit, keď je život počas letných prázdnin o slobode, slnku, keď človek nemá žiadny plán a necháva sa unášať pocitom. Kráča, stopuje, cestuje, stretáva ľudí… je otvorený životu,“ uzavrel Rihák.

Letní rebeli majú premiéru vo štvrtok 13. augusta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Para #Billy Barman