Tv tipy Pravdy: Dokument o Baťovi aj o Michaelovi Hutchenceovi z INXS

To najlepšie z televízneho programu od štvrtka 13. augusta do soboty 15. augusta pre vás vybrala redaktorka Katarína Sedláková.

13.08.2020 10:00
batafilm-batanagar Foto:
Záber z dokumentu Petra Kerekesa Baťa, prvý globalista.
debata

Štvrtok 13. 8.:

Mystify: Michael Hutchence, HBO, 21.25

Ak ste mali radi austrálsku kapelu INXS, možno si radi pozriete intímny dokumentárny portrét jej frontmana Michaela Hutchencea. Film je vraj nabitý autentickosťou, vrelosťou a humorom. Michael nebol len rocková hviezda, ale poetický, zložitý a veľmi citlivý muž. Režisér Richard Lowenstein popisuje Michaelovu cestu od rozpadnutej rodiny cez rockové úspechy až k rokom, keď bol verejným objektom túžby.

Sobota 15. 8.:

Baťa, prvý globalista, ČT2, 13.40

Peter Kerekes vlani nakrútil dokument, ktorý prináša nový pohľad a fakty o histórii rodiny Baťovcov. Originálne rozpráva o ich priekopníctve a globálnom význame metód, ktorými riadili svoje svetové obuvnícke impérium.

Ivanhoe, ČT2, 20.00

Starý americký film z roku 1952 podľa románu Waltera Scotta. Anglický kráľ Richard Levie srdce sa vracia z krížovej výpravy, keď ho zajme rakúsky vojvoda Leopold, ktorý za jeho prepustenie žiada vysoké výkupné. Situáciu chce využiť jeho intrigánsky brat Ján Bezzemok, ktorý už dlho túži po kráľovskom tróne. Dcéru starého Žida Izáka hrá Elizabeth Taylorová!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Baťa #TV program #INXS