Amazon Prime Video podporí kultúrny priemysel v Európe

Amazon Prime Video daruje na pomoc zamestnancom zábavného priemyslu v Európe šesť miliónov dolárov.

14.08.2020 10:00
Daniel Radcliffe Foto: ,
Medzi osobnosťami, ktoré sa pridali k iniciatíve je aj herec Daniel Radcliffe.
debata

Medzi iniciatívy, ktorým Amazon pomôže, patria napríklad britské Theatre Community Fund a grantový program od Film and TV Charity.

Služba Amazon Prime Video chce pomôcť zamestnancom divadiel, televízneho a filmového priemyslu v Európe počas koronakrízy. „Kreatívna komunita v Európe bola podstatná pre náš úspech pri produkcii vysoko kvalitných pôvodných seriálov a filmov Amazonu pre našich divákov po svete a je pre nás nevyhnutné, aby sme tejto komunite pomohli,“ vyjadrila sa šéfka Amazon Studios Jennifer Salke.

Britský fond Theatre Community Fund, za ktorým stoja herečky Olivia Colman a Phoebe Waller-Bridge a producentka Francesca Moody, dostane 500-tisíc libier (vyše 552 600 eur). Cieľom fondu je poskytovať granty do výšky 3 000 libier (zhruba 3 300 eur) pre britských divadelných zamestnancov a nezávislých pracovníkov a pomoc v rámci neho sľúbili už napríklad aj Gillian Anderson, James Corden, Gugu Mbatha-Raw, Daisy Ridley, Daniel Radcliffe a Meera Syal. Film and TV Charity dostane milión libier (1,1 milióna eur) na grantový program zameraný na pracujúcich v televízii a filme.

Minulý mesiac k podobnému kroku vo Veľkej Británii pristúpil Netflix, ktorý daroval 500-tisíc libier na odštartovanie Theatre Artists Fund režiséra Sama Mendesa. Tomuto fondu sa podarilo vyzbierať na pomoc divadelnej komunite už viac ako dva milióny libier (2,2 milióna eur).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon #Daniel Radcliff #Sam Mendes