Legendárna Chobotnica sa vráti na televíznu Trojku

Premiérové časti obľúbených zábavných a diskusných relácií, aj filmové a seriálové premiéry, výpravné dokumenty a novinky ponúkne na jeseň RTVS.

19.08.2020 16:53
chobotnica Foto:
Chobotnicu s legendárnym komisárom Cattanim ponúkne RTVS na Trojke.
debata (1)

Jednotka uvedie v októbri novú športovú súťažnú šou Tak určite s Marcelom Forgáčom a talkšou Boris a Brambor s Borisom Valábikom a Mariánom Gáboríkom. Dvojka prinesie nové dokumentárne série Storočnica SND a Ikony. Diváci sa môžu tešiť aj na premiérové série výpravných seriálov Katarína Veľká a Príbeh služobníčky. Tretí televízny okruh príde na jeseň s novými formátmi – talkšou Klub s Katarínou Brychtovou a Marcelom Hanáčkom. Na obrazovky sa dostane aj rozhlasová Nočná pyramída.

„Výroby premiérových programov a relácií prebiehali počas celého leta a pokračujú v rámci maximálnych výrobných kapacít RTVS. Diváci sa môžu tešiť na množstvo nového televízneho a rozhlasového obsahu. RTVS je pripravená aj na prípadnú druhú vlnu pandémie, keď je schopná okamžite reagovať a prispôsobiť vysielanie aktuálnym požiadavkám vyplývajúcim zo situácie a štatútu verejnoprávneho média,“ uviedol k jesennej programovej ponuke Jaroslav Rezník, generálny riaditeľ RTVS.

„Nezabúdame ani na najmladšieho diváka, deti a mládežníkov, pre ktorých sme tiež vytvorili televízny priestor s koncentrovanou dávkou pohody, zamyslenia a uvoľnenia,“ dodal riaditeľ programových služieb televízie Anton Šulík ku konceptu jesennej vysielacej štruktúry. Seniorov v nej poteší tretí televízny okruh, ktorý bude vysielať napríklad aj detektívny seriál Chobotnica s legendárnym komisárom Cattanim.

Jeseň na Jednotke bude v pondelok patriť európskym filmom. V utorky sa bude vysielať cestovateľská šou S úsmevom po Slovensku, novinkou bude premiéra ruského špionážneho seriálu Spiaci agenti. Vo štvrtok sa na obrazovky vráti talkšou Zlaté časy, do ktorej prijali pozvanie Veronika Žilková, Jaromír Hanzlík, Fero Mikloško, Emma Drobná a iní. Piatkový večer bude patriť súťažnej šou Milujem Slovensko. V sobotu si diváci preveria vedomosti v súťažno-zábavnej šou Záhady tela. „Nová séria prinesie tematické rozdelenie tímov a ich publika. Proti sebe si tak zasúťažia napríklad kuchári a hokejisti, boxeristi a tanečníci, či motorkári a členovia filharmónie,“ dodal Púchovský. Divákov Jednotky čakajú na jeseň aj filmové premiéry. Snímku Nech je svetlo uvedie 9. septembra po skončení priameho prenosu odovzdávania filmových cien Slnko v sieti. V novembri to bude československý thriller Amnestie a trojdielna miniséria Herec režiséra Petra Bebjaka.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS