Tv tipy Pravdy: Trabantom až na koniec sveta aj Kráska a zviera s Vincentom Casselom a Leou Seydoux

To najlepšie z televízneho programu od štvrtka 27.8. do nedele 30.8. pre vás vybrala redaktorka Katarína Sedláková.

27.08.2020 15:15
kraska a zviera Foto:
Francúzsko-nemecká podoba rozprávky Kráska a zviera z roku 2014.
debata

Štvrtok 27.8.:

Trabantom až na koniec sveta, ČT2, 20.00

Cestovateľ Dan Přibáň s partiou prešiel 21 124 km naprieč Južnou Amerikou až na koniec sveta. A aby to nebolo jednoduché, tentoraz necestovali len Trabantom. Medzinárodný tím Čechov, Poliakov a Slovákov sa na dvoch Trabantoch, poľskom Fiate a Jawe 250 z roku 1957 vydal cez Amazonský prales, päťtisícové priesmyky Ánd, púšte aj oceán. Ako sa znesie osem ľudí z troch krajín, ktorí sa navzájom skoro nepoznajú, štyri mesiace v žltých ponorkách?

Sobota 29.8.:

Kráska a zviera, Markíza, 15.45

Známa rozprávka v novom francúzsko-nemeckom podaní z roku 2014. V úlohe krásky Léa Seydoux a ako hrdina nechýba Vincent Cassel.

Nedeľa 30.8.:

Lucy in the sky, HBO, 20.00

Astronautka Lucy Colová putuje v nekonečnej temnote vesmíru. V očiach sa jej odráža modrá Zem a v jej vnútri sa mieša pocit strachu a úžasu. Len pár vyvolených videlo planétu z tejto perspektívy. Lucy vo svojej kozmickej osamelosti vníma súčasne majestátnu silu a relatívnu bezvýznamnosť. Vo filme inšpirovanom skutočnými udalosťami sa predstaví Natalie Portmanová ako Lucy, ktorá vďaka svojej túžbe po dokonalosti prenikne medzi súdržnú skupinu mužov v NASA.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV program #Kráska a zviera #Trabant