Veľká seriálová premiéra: Príbeh služobníčky III

Od septembra sa diváci RTVS môžu tešiť na ďalšiu sériu mimoriadne obľúbeného a kvalitne spracovaného seriálu Príbeh služobníčky III, ktorý zožal úspech u divákov aj filmových kritikov. Očakávaná slovenská televízna premiér príde už od 5. septembra každú sobotu večer na Dvojke.

02.09.2020 12:27
The Handmaid's Tale -- "Night" - Episode 301 --... Foto:
Príbeh služobníčky pokračuje treťou sériou.
debata
Prvá séria tejto americkej dystopie premenila na sošky osem z trinástich nominácii cien Emmy. Druhá séria má na konte dva Zlaté glóbusy za Najlepší dramatický televízny seriál. Ocenenie Najlepšej herečky v dramatickom seriáli si vyslúžila Elisabeth Moss za stvárnenie postavy služobníčky Offred.
Aj v tretej sérii sa ocitnete v štáte Gileád, ktorý predstavuje kresťanský fundamentalistický teokratický režim v bývalých Spojených štátoch. June, v Gileáde zvaná Offred, ešte stále nevyhrala svoj boj. Jej misia zachrániť svoju staršiu dcéru z totality ešte nebola splnená. Z roly takmer poslušnej služobníčky sa transformuje do odvážnej rebelky, ktorá je odhodlaná riskovať svoj život a životy iných, len aby zachránila svoju dcéru Hannah. Svet Gileádu však uťahuje svoje opraty a možnosti úniku sú čoraz menšie…

Keď v roku 1985 kanadská spisovateľka Margaret Atwood vydala knižnú verziu dystopického románu, zrejme netušila, aký celosvetovo populárny seriál z tohto diela vznikne.

Práve na základe vysielania verzie seriálu streamovacej služby Hulu sa aj kniha stala opätovne svetovým bestsellerom a dlhý tmavočervený plášť a široký biely čepiec symbolom ženského odporu a protestu na celom svete. Ako sa môže život ženy v priebehu chvíľky zmeniť na absolútne peklo? Nielen o tom je Príbeh služobníčky.

RTVS od 5.9. na Dvojke o 22.10 h uvádza Príbeh služobníčky v dvoch častiach za sebou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Príbeh služobníčky