Perinbaba a dva svety má nový trailer, rozprávka ide čoskoro do kín

Vyrástla na nej nejedna generácia, mnohí si bez nej nevedia predstaviť Vianoce, iní ju zas prosia o snehovú nádielku každú jednu zimu. Pokračovaniu Perinbaby venoval režisér Juraj Jakubisko posledných pár rokov života, ako aj letné týždne tohto roka. V decembri sa totiž vráti s novým príbehom a hrdinami do našich kín. Pozrite sa, ako vyzerá nový trailer k pokračovaniu Perinbaby.

13.09.2020 10:00
debata

Režisér aj s manželkou Deanou pracoval počas horúcich letných dní na finalizovaní rozprávky Perinbaba a dva svety. Oficiálna premiéra filmu je plánovaná na tretí decembrový deň, a tak nikto zo štábu nemohol zaháľať. Doháňali čas, ktorý na jar stratili počas pandémie.

„Bolo to krásne leto, ktoré sme zasvätili dôsledným a náročným prácam. Venovali sme sa zvuku, obrazu, no najmä špeciálnym efektom. Ľudí v kinách dnes už nenadchne, ak niekto zmizne len tak. Na to sme si už zvykli. Je dôležité neustále udivovať diváka a dopriať mu skutočný vizuálny zážitok. V novej Perinbabe sa trikmi šetriť nebude," hovorí Juraj Jakubisko.

Perinbaba a dva svety

Pozrite si snímky z dlhoočakávaného filmu

Fotogaléria
Perinbaba a dva svety bude opäť vianočnou...
Zjavila sa šťastná hviezda.
+9V Perinbabe nesmie chýbať Zubatá. Postavu...

Nový príbeh spojený s Perinbabou sa bude niesť aj v znamení legendárnych hudobných motívov, ktorým Jakubiskovci počas leta tiež venovali patričná pozornosť. „Pre mňa je vo filme dôležitá nielen výtvarná a obrazová stránka. Zvuk je neoddeliteľnou súčasťou každého filmu, hudba tiež. Tá niekedy dokáže diváka rozosmiať či rozplakať viac ako slovo. Posledné týždne sme sa preto venovali aj hudbe v rozprávke Perinbaba a dva svety. Mnohí si Perinbabu spájajú s piesňou Páslo dievča pávy, spolu s hudobnými skladateľmi sme jej dopriali novú podobu.“

Do nového trailera bola použitá skladba Slovenská od Mekyho Žbirku. Tá láme rekordy na oboch brehoch rieky Morava a čochvíľa pokorí hranicu milióna vzhliadnutí. „Mekymu som ukázal prvé zábery z pripravovanej Perinbaby a natoľko ho zaujali, že ich počas leta použil do klipu ku svojej novej skladbe,“ objasnil spoluprácu režisér.

Miro Žbirka a jeho perinbabovská Slovenská.

Prvá klapka novej Jakubiskovej rozprávky padla pred viac ako tromi rokmi. Pôvodne bola premiéra rozprávky Perinbaba a dva svety plánovaná pred Vianocami v roku 2019, neskôr v marci 2020, no nakoniec sa jej dočkáme 3. decembra 2020. Čas nazvyš však Jurajovi Jakubiskovi v postprodukcii nepomohol. „Kríza spojená s koronavírusom nás výrazne zasiahla. Síce sme mali na prvý pohľad viac času a možností, no realita bola nakoniec úplne iná. Všetko sa zastavilo, prípadne sa citeľne spomalilo. Nepracovalo sa v štúdiách, v strižniach, a tak sme museli kus roboty doháňať práve počas leta,“ uviedol režisér.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #juraj jakubisko #trailer #Perinbaba