TV tipy Pravdy

To najlepšie z programu televízií od piatka 15. októbra do nedele 21. októbra pre vás vybrala redaktorka Katarína Sedláková.

17.10.2020 12:00
debata

Sobota 17. októbra: Slavnosti sněženek, Dvojka, 20.40

Kto si chce pripomenúť nedávno zosnulého Jiřího Menzela, môže si pozrieť jeho slávny film podľa Hrabalovej predlohy. Pri veľkolepej hostine v Hájenke príde k úsmevným konfliktom. Napríklad pre rozhodnutie, či diviaka pripraviť so šípkovou omáčkou, alebo s kapustou!

Nedeľa 18. októbra: Pod vodou, HBO, 20.00

A kto má radšej niečo napínavejšie, nech si pozrie film odohrávajúci sa 11 km pod hladinou oceánu. Na úplnom dne Mariánskej priekopy stojí podmorské vedecké laboratórium. Norah Priceová (Kristen Stewartová) je členkou výskumného tímu, ktorý tu vykonáva sondážne vrty. Keď príde nečakané zemetrasenie, bezpečné priestory laboratória sa stávajú smrtonosnou pascou. Jednotlivé časti vedeckého komplexu extrémny tlak slanej vody drví ako papierové škatule. Pod vedením kapitána (Vincent Cassel) si preživší členovia posádky uvedomujú, že ich jediná nádej spočíva v predtým používanom susednom centre. Lenže v okamihu, keď sa ocitnú mimo zdevastovanej stanice, zistia, že tam nie sú sami. Začína boj o život.

Pondelok 19. októbra: Mýty a fakty histórie: Staroveké ríše, ČT2, 20.00

Výpravný dokumentárny cyklus zameraný na politické útoky, osobné pomsty a spoločenské premeny, ktoré sformovali dejiny starovekých impérií. Tentoraz o Aztékoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV tipy