Najlepším režisérom varšavského festivalu je Martin Šulík

Režisér Martin Šulík získal v sobotu Cenu za najlepšiu réžiu na Medzinárodnom filmovom festivale vo Varšave. A nielen to, snímku zároveň ocenila aj Ekumenická porota festivalu.

19.10.2020 11:08
Rez  ise  r Martin S  uli  k a kameraman Martin... Foto:
Režisér Martin Šulík (vpravo) a kameraman Martin Štrba počas nakrúcania filmu Muž so zajačími ušami. Ak sa situácia s pandémiou stabilizuje, v kinách by sa mohol objaviť začiatkom roka 2021.
debata

Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu v Európe si Martin Šulík ocenenie neprevzal osobne, ale radostnú novinu mu telefonovali priamo z pódia vo Varšave, kde sa 36.ročník festivalu uskutočnil od 9. do 18.októbra a kde film 10. októbra uviedli v svetovej premiére.

„Som šťastný a dojatý, nečakal som to,“ reagoval Martin Šulík na úspech svojho jubilejného desiateho celovečerného filmu, ktorého premiéru musel presunúť už dvakrát kvôli pandémii. Tragikomédia Muž so zajačími ušami sa mala pôvodne dostať do kín na jar 2020, nepodarilo sa to ani práve v týchto dňoch v októbri. Momentálne je premiéra presunutá na neurčito.

Muž so zajačími ušami je príbehom o mužovi, ktorému sa život zo dňa na deň prevráti a to práve v momente, keď bol presvedčený, že ho už nič neprekvapí. Navyše je zrazu obdarený zvláštnou schopnosťou, narastú mu zajačie uši a začína počuť myšlienky iných ľudí.

V hlavnej úlohe sa predstaví uznávaný český režisér a herec Miroslav Krobot. Spolu s ním si vo filme zahrali aj Oldřich Kaiser, Táňa Pauhofová, Alexandra Borbély, Zuzana Mauréry a Zuzana Kronerová.

K práci na Mužovi so zajačími ušami si Martin Šulík prizval všetkých svojich kmeňových spolupracovníkov, ktorí ho sprevádzajú vyše 25 rokov – scenáristu Marka Leščáka, kameramana Martina Štrbu a producenta Rudolfa Biermanna.

Ak budeme mať v Európe šťastie a situácia s pandémiou sa bude priaznivo vyvíjať, uvidia diváci film v slovenských kinách hneď ako to bude možné, predbežne vo februári 2021.

Priaznivci Šulíkovej tvorby sa môžu tešiť na skvelé herecké výkony, nevšedný scenár, a poetické spracovanie témy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Šulík #Muž so zajačími ušami