Český internetový seriál o kyberšikane získal cenu Emmy

Český internetový seriál #MartyIsDead získal medzinárodnú televíznu cenu Emmy. Rozhodla o tom Medzinárodná akadémia televíznych umení a vied.

24.11.2020 08:26
debata

Medzinárodné ceny Emmy odovzdávali on-line v pondelok 23. novembra prostredníctvom on-line prenosu. #MartyIsDead je držiteľom ceny International Emmy Awards pre krátke zahraničné seriály. Ide o prvý seriál z ČR, ktorý je držiteľom tejto ceny a to bol nominovaný spolu s produkciami z dielne Netflixu, Amazon či HBO.

Osemdielny internetový triler nakrútil režisér Pavel Soukup a je inšpirovaný skutočnými prípadmi kyberšikany. Pätnásťročný Marty mal celý život pred sebou. Teraz je mŕtvy. Zostala po ňom séria mrazivých videí, ktoré nakrúcal krátko pred smrťou prostredníctvom svojho telefónu. Smútiaci otec skladá dohromady črepiny Martyho on-line života, aby odhalil okolnosti jeho tragického konca.

Autormi scenára sú Jaroslav T. Miška a Jan Stehlík, hlavnú úlohu stvárnil Jakub Nemčok.

Prvá časť seriálu #MartyIsDead, ktorý zaujal amerických akademikov rozhodujúcich o cenách Emmy.
Seriál vznikol v koprodukcii spoločností Bionaut, Mall.tv a cz.nic, pri príprave spolupracoval projekt Bezpečne na nete. Premiéru mal 20. októbra 2019 na Mall.tv.

Seriál #MartyIsDead už má na konte viac ocenení, získal hlavnú cenu na festivale Serial Killer a stal sa najlepším televíznym a internetovým projektom na festivale Finále Plzeň 2020 v kategórii seriálová tvorba.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #ceny Emmy ##martyisdead