Pauhofová a Polnišová o filme Známi neznámi

Jedným z filmov nakrútených v tomto roku, ktorý čaká na svoju budúcoročnú premiéru, je aj slovensko - česká snímka Známi neznámi. Nová "horko sladká" komédia je domácou adaptáciou známeho a úspešného scenára Paola Genovesa, ktorý so šarmom aj hĺbkou ponúkol pred tromi rokmi taliansky film Úplná cudzinci.

20.12.2020 13:18
znami neznami Foto:
Vo filme Známi neznámi sa zíde partia priateľov, ale ako sa ukáže, ešte toho o sebe veľa nevedia. Na snímke Sveťo Malachovský a Táňa Pauhofová.
debata

V dnešnej situácii všetkým tvorcom skrížila plány pandémia. „Bol to pre nás všetkých nesmierne náročný rok. Ale podarilo sa v ňom aj veľa dobrého, v situácii, ktorá našej práci, kde je blízkosť nevyhnutnosťou, naozaj nežičila,“ hovorí Táňa Pauhofová, ktorá vo filme stvárňuje jednu z hlavných postáv. Ako členka Činohry Národného divadla je vďačná za každé odohraté predstavenie, aj za každý realizovaný projekt, na ktorom pracovala s adrenalínovou príchuťou s nádejou, že sa to podarí až do konca. „Som vďačná za našich divákov, ktorí nám neprestali veriť, priali nám a tešili sa s nami., vašu blízkosť, milí diváci, veľmi potrebujeme,“ dodala Táňa Pauhofová.

Všetkým skočil do života vírus, a obrátil nám prácu, rodinu, sociálne kontakty naruby. Pre Petru Polnišovú, koproducentku filmu bolo však pozitívnou vecou, že sa zrazu ocitli všetci pokope, doma, a prežívali spoločné chvíle spolu. „Mali sme také malé Vianoce bez darčekov,“ hovorí. „Myšlienka urobiť v tomto pohnutom čase krásny vzťahový film, bola tá najbláznivejšia vec, ktorá nám mohla v karanténe napadnúť,“ vyhlásila. Ale preto, že boli hladní za prácou, pustili sa do toho.

Film Známi neznámi v réžii debutujúcej Zuzany Mariankovej, ktorý vznikal s obrovskou radosťou, ale vo veľmi náročnom období, by diváci mali uvidieť vo februári budúceho roka. Hlavné postavy v nej stvárnia Táňa Pauhofová, Tomáš Maštalír, Klára Issová, Martin Hoffman, Petra Polnišová, Anna Kadeřávková a Sveťo Malachovský.

Známi neznámi

Sladko horká komédia je príbeh o partii českých a slovenských priateľov, ktorí sa schádzajú v pražskom byte, aby oslávili príchod Nového roku. Poznajú sa už dlho a aj toto stretnutie by sa nieslo v duchu klasickej silvestrovskej oslavy, keby… Keby sa nezrodil zdanlivo nevinný nápad: dať mobilné telefóny na stôl a nahlas zdielať každú správu a prichádzajúci hovor. Koľko toho o sebe nesmieme vedieť, aby sme mohli zostať priateľmi, milencami, manželmi, rodičmi…? Stačí jeden večer a z dobrých známych sa stanú neznámi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové novinky