Čo v stredu okrem Pelíškov ponúkajú vianočné obrazovky?

Počas vianočných sviatkov sa na televíznych obrazovkách málokedy experimentuje, v ponuke sú vždy vianočné evergreeny. Kto vysiela tento rok najväčšie trháky?

23.12.2020 08:00
debata

S tebou mě baví svět 23. 12. o 20.35 JOJ

Každoročná pánska jazda troch oteckov sa nekoná. Po zásahu manželiek sa z ich pobytu stáva materská škola v zimnej prírode. Muži nepodľahnú panike, lebo sú presvedčení, že ich výchovné metódy sú najlepšie. So šiestimi deťmi na krku si to overia na horskej chate, kde ich svojrázne výchovné postupy vyvolajú plno zmätkov a úsmevných situácií.

Pyšná princezná 23. 12. o 17.30, Markíza

Rozprávka všetkých rozprávok, vianočná klasika z roku 1952, o pyšnej princeznej Krasomile, ktorá sa odmietne vydať za kráľa Miroslava. Ten to ale len tak nenechá a vyberie sa na zámok v prestrojení za záhradníka. Pomocou práce a lásky postupne napraví princezninu pýchu a zbaví ju zlých spôsobov. Vypestuje pre ňu špeciálnu spievajúcu kvetinu. To nie je len tak, Krasomilin otec, kráľ Polnočného kráľovstva, zakázal pod vplyvom zlých radcov v kráľovstve akúkoľvek zábavu a spev. Kým sa všetko na dobré obráti, musia utiecť z krajiny a princezná spoznáva svet, o ktorom nemala ani tušenie. Dobro napokon zvíťazí a žijú spolu naveky šťastne.

Pelíšky 23. 12. o 20.30 Markíza

Česká komédia Jana Hřebejka, ktorá nevyhnutne patrí do vianočného programu. Otec Šebek je prostoduchý, ale dobrácky dôstojník, zarytý komunista. Otec Kraus má za sebou trpkú vojnovú skúsenosť a je večný opozičník. Žijú v jednom dome, ale nemajú sa v láske. Ich deti – gymnazista Michal a spolužiačka Jindřiška sú však kamaráti. Michal by bol rád, keby išlo o viac. Jindřiška ale dáva prednosť samoľúbemu Elienovi. Do relatívne pokojného života rodín, v ktorom nechýba zábava, ale ani osobná strata, zasiahnu v auguste 1968 sovietske vojská.

Ako sa nakrúcali Pelíšky?

Film o filme Pelíšky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vianočné tipy