Prvý sviatok vianočný na obrazovkách? Zavládne Mrázik aj Kúzelná opatrovateľka

Niekto televíziu počas sviatkov ani nezapne, pre iných sa Vianoce bez klasických vianočných tutoviek nezaobídu. Marfuša opäť bude chrúmať orechy, Nasťa takmer zamrzne a Kúzelná opatrovateľka náhle opeknie.

25.12.2020 07:00
Herečka Natalija Sedychová ako Nastenka vo... Foto:
Herečka Natalija Sedychová ako Nastenka vo filme Mrázik.
debata

Kúzelná opatrovateľka, 17.00 na JOJ

Ovdovený pán Brown, majiteľ krachujúceho pohrebného ústavu, nezvláda svoje deti a nedokáže si nájsť novú manželku. Sobáš je však podmienkou zámožnej tety Adelaidy, aby ho finančne naďalej podporovala. Vtedy prichádza nad rad kúzelná pestúnka Nanny McPhee.

Mrázik, 20.30 na Markíze

Hoci v samotnom Rusku filmová rozprávka Mrázik nie je ktovieako populárna, u nás je pre mnohých nevyhnutnou súčasťou televíznych Vianoc. Keby náhodou niekto pozabudol, pripomeňme si: Rozpráva príbeh starčeka, ktorému zomrela žena. Jeho druhá žena neznáša jeho dcéru Nasťu, pretože je krajšia a šikovnejšia, ako jej vlastná dcéra Marfuša. Machocha vyženie Nastenku do lesa, kde ju zachráni vládca zimného lesa, Mrázik. Ivan z neďalekej dediny je potrestaný za svoju pýchu, jeho tvár sa zmení na medvediu. Túla sa krajinou a časom si uvedomí, aký bol povýšenecký. Cesty Nastenky a Ivana sa stretnú a aj tento rok napokon všetko dobre dopadne.

Vianočná hviezda, 20.20 na Jednotke

Rozprávková novinka českej a slovenskej verejnoprávnej televízie. Hviezdu Svitušku, ktorá tvorí pár s obdivovaným Síriusom, jedného dňa zrazí na Zem žiarlivá Proxima. Svituška spadne do dediny, kde žije učiteľ Václav. Nájde ju a postará sa o ňu. Svituška má len pár dní na to, aby sa dostala späť na oblohu, inak vyhasne. Spolieha sa na Síriusa, že ju príde zachrániť, ale ten kvôli intrigám Proximy neprichádza. Václav sa chodí každý večer pozerať na svoju tajnú lásku princeznú, ako sa korčuľuje na zamrznutom jazere. Keď raz ide Svituška s ním a objaví sa princezná, slabnúca Svituška sa zase rozžiari. Spôsobí to sila Václavovej čistej lásky k princeznej. Vďaka nej Václav udržuje Svitušku pri živote, až kým sa nevráti na oblohu.

Forrest Gump, 21:50 na JOJ

Život je ako čokoládová bonboniéra. Snímka nakrútená na základe scenára Winstona Grooma a sfilmovaná Robertom Zemeckisom získala šiestich Oscarov. Rozpráva príbeh muža, ktorý si kvôli svojmu relatívne nízkemu IQ (75) neuvedomuje významnosť udalostí dejúcich sa okolo neho. Pri svojej ceste životom stretáva Forrest Gump mnoho historických osobností, ktoré svojim spôsobom ovplyvňuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mrázik #vianočné tipy