Kreslený film s démonmi má v Japonsku aj napriek covidu rekordné tržby

Japonský animovaný film nadväzujúci na komiksy a seriály Kimecu no Jaiba o dospievajúcom chlapcovi, ktorý bojuje proti ľudožravým démonom, od svojho októbrového uvedenia v kinách zarobil rekordnú čiastku a stal sa najzárobkovejším filmom v histórii ázijskej krajiny. Oznámili to včera producenti snímky.

29.12.2020 06:00
Mugen Train Foto:
Filmový sequel známeho komiksu o chlapcovi, ktorý bojuje s démonmi, ktorý sa bude v USA uvádzať pod názvom Demon Slayer the Movie: Mugen Train, vyvolal na jeseň v Japonsku ošiaľ.
debata

Po viac než dvoch desaťročiach tak nový film z tronu zosadil dosiaľ najúspešnejší film Cesta do Fantázie legendárneho štúdia Ghibli; paradoxne mu k tomu dopomohla pandémia Covidu-19.

Snímka s podtitulom Mugen Rešša (Vlak Mugen) bol do japonských kín uvedený 16. októbra, od tej doby utŕžil viac ako 32 miliárd jenov (takmer 253 miliónov eur) a prilákal 24 miliónov divákov.

Oscarom ocenená Cesta do fantázie z roku 2001 zarobila 31 miliárd jenov. Snímka Hajaa Mijazakiho prekonala hranicu 30 miliárd jenov (takmer 245 miliónov eur) za 253 dní, film Kimecu no Jaiba ju pokoril za 59 dní. Film sa má v USA uvádzať pod názvom Demon Slayer the Movie: Mugen Train.

Znalci filmového priemyslu sa domnievajú, že úspech novému filmu priniesla koronavírusová kríza, ktorá tento rok narušila výrobu i distribúciu nejedného snímku. Opatrenia proti šíreniu vírusu ale Japoncov držala doma, kde mali čas na čítanie komiksov z tejto série a sledovanie animovaného seriálu. Keď sa znovu otvorili kiná, hromadne potom vyrazili na film, v ktorom rezonujú témy odolnosti, boja dobra so zlom či súrodenecké lásky.

Celá franšíza vrátane filmov, komiksov, seriálov či hračiek a ďalších produktov k 3. decembru zarobila najmenej 270 miliárd jenov (viac ako dve miliardy eur). Okrem Japonska bol film uvedený aj v niekoľkých ďalších ázijských krajinách, v roku 2021 ho uvidia aj diváci v Severnej Amerike či Európe.

debata chyba
Viac na túto tému: #rekord #Kimecu no Jaiba #japonský animovaný film