Zaujíma deti animácia? Zapojte ich do nového workshopu

Filmový kabinet deťom (FKD) reaguje na aktuálnu situáciu vo vzdelávaní a v spolupráci s kinom Lumiere a Slovenským filmovým ústavom prináša deťom interaktívny online projekt.

12.02.2021 07:00
debata

Ten odpovie na ich otázky o animovaných filmoch. Svoje otázky môžu deti písať do chatu na streamovanej diskusii, ktorá bude nasledovať bezprostredne po premietaní pásma slovenských animovaných filmov.

Prvý online workshop kabinetu sa uskutoční v sobotu 20. februára o 17:30 na platforme Kino Doma. Je vhodný pre deti vo veku šesť až desať rokov. V tlačovej správe o tom informovala Lucia Mandincová z Asociácie slovenských filmových klubov.

Ako ďalej priblížila, hosťom na prvom workshope bude režisér Martin Snopek, autor animovaného filmu Monštrum. Cena za streamované premietanie s hravým výkladom je tri eurá, vstupenky sa dajú kúpiť na weboch partnerských kín platformy Kino Doma (Lumiere Bratislava, Fontána Piešťany, Tatran Poprad, Iskra Kežmarok, Úsmev Košice) a virtuálnu kinosálu diváci nájdu na www.kino-doma.sk.

Seriál pre deti Veroniky Kocourkovej s názvom... Foto: RTVS
ac752de6597d47454225402c94364497 Seriál pre deti Veroniky Kocourkovej s názvom Tresky Plesky vysielala RTVS.

Pásmo animovaných filmov pre tento školský rok je zložené zo súčasnej tvorby slovenského animátora Martina Snopeka (Monštrum), z ocenenej práce študentky Natálie Zabákovej (Nešťastník) a populárneho seriálu Veroniky Kocourkovej (Tresky Plesky).

Ďalší blok filmov prezentuje tému rozmanitosti prírodných javov, z ktorej sa deti môžu naučiť, čo všetko má pre ľudstvo pripravené mocná príroda. Druhá časť pásma je venovaná animovanému filmu režiséra Martina Smatanu – Šarkan spolu s filmom o filme Making of. „Okrem pôsobivej bábkovej animácie príbeh deťom láskavým spôsobom sprostredkuje chvíle, keď zo života každého z nás niekto musí odísť,“ doplnila Mandincová.

FKD sa siedmy rok venuje téme animácia. Deti oboznamuje s jej významom a učí ich rozpoznať animovaný film. Dozvedia sa tiež o rôznych druhoch animačnej techniky, o tom, kto a akými postupmi animovaný film vytvára a ako jednotliví tvorcovia filmu spolupracujú. Súčasťou edukácie sú ukážky rôznych zaujímavých rekvizít.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kino Lumiere #workshop #Filmový kabinet deťom