Filmový festival inakosti podporí Dúhový Pride

Filmový festival inakosti (FFi) podporí Dúhový Pride v Bratislave premietaním filmov o lesbách a gejoch. Dokument Za čias Harveyho Milka (The Times of Harvey Milk, 1984) uvidia diváci deň pred pochodom 3. júna v A4 - nultom priestore.

27.05.2011 18:49
Dúhový pride, homosexuáli Foto:
Ilustračné foto
debata

Oscarová snímka rozpráva príbeh známeho homosexuálneho aktivistu a politika Harveyho Milka. Projekcia sa začína o 20:00, vstup je zadarmo. Okrem toho premietnu 1. júna o 19:30 v priestoroch OPEN gallery snímku Edie a Thea: Príliš dlhé zásnuby (2009). Pred týmto filmom sa uskutoční diskusia o tom, ako sa žije homosexuálom, bisexuálom a transsexuálom na Slovensku. Diskusiu, ktorá sa začne o 17:00, organizuje Nadácia otvorenej spoločnosti a Veľvyslanectvo USA na Slovensku v rámci pravidelnej série diskusií Face 2 Face.

„Chceli by sme takýmto spôsobom vyjadriť naše sympatie organizátorom podujatia Dúhový Pride Bratislava 2011. Ide o výnimočnú akciu v našich končinách a veríme, že pomôže gejom, lesbám, bisexuálom a transľuďom, aby sa mohli cítiť vo vlastnej krajine slobodnejšie,“ uviedla riaditeľka FFi Zita Hosszúová.

debata chyba