Projekt Klubtúra predstaví klubovú scénu, povedú ho Kaščák a Valihora

Spoločný projekt Ministerstva kultúry SR (MK SR) a Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Klubtúra má divákom priblížiť lokálne klubové scény z celého Slovenska.

19.02.2021 17:38
Klubtúra Valihora Kaščák Foto:
Martin Valihora (vľavo) a Michal Kaščák pri nakrúcaní projektu Klubtúra. Obaja hudobníci stoja za dramaturgiou programu a budú ním sprevádzať aj ako moderátori.
debata

Spoločný projekt Ministerstva kultúry SR (MK SR) a Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Klubtúra na podporu živej kultúry bude mať premiéru 23. februára o 23:10 na Dvojke.

Prvý koncert bude z bratislavského klubu Fuga a vystúpia na ňom Andrej Šeban, skupipna Haďáci a DJ-ka Matia Lenická vystupujúca pod pseudonymom B-Complex. Projekt divákom priblíži lokálne klubové scény z celého Slovenska.

Dvadsať koncertov bude prepojených s diskusiou s hosťami, ktorí pracujú na rôznych pracovných pozíciách v oblasti kultúry.

Projekt finančne dotovalo Ministerstvo kultúry sumou 150-tisíc eur. Slúžili na kompletnú produkciu 20 koncertov a ich televízny záznam.

Počas uplynulých mesiacov sa vďaka projektu zrealizovali koncerty hudobných skupín a formácií, ktoré reprezentujú danú oblasť so svojou charakteristikou a špecifickosťou pre príslušný región v najvýznamnejších komunitných hudobných kluboch, ktoré vytvárajú realizačný priestor pre kreatívnu kultúru daného regiónu.

„Som nesmierne rád, že konečný výsledok, v podobe 20-dielnej relácie, môžeme predstaviť našim divákom prostredníctvom televíznych obrazoviek a priniesť im tak domov trochu kultúry a ukázať im pozadie fungovania nezávislej hudobnej scény na Slovensku,“ hovorí programový šéf STV Anton Šulík.

Dramaturgiu programu zastrešili Michal Kaščák a Martin Valihora, hudobníci a organizátori hudobných podujatí a festivalov, ktorí budú viesť ako moderátorská dvojica v rámci programu aj diskusné bloky. Reláciu režíroval Braňo Gotthardt.

„Predstavíme divákom celé pozadie kultúrneho podujatia, ukážeme čo všetko sa skrýva za tými konkrétnymi pár hodinami, ktoré poslucháč, fanúšik, priaznivec daného formátu počas vystúpenia vníma. Aj pre mňa samého to bolo veľmi inšpiratívne a obohacujúce,“ povedal Martin Valihora.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #MK SR #Klubtúra