Bolek Polívka s Evou Holubovou sa objavia vo filme plnom zvieracích hrdinov

Český knižný bestseller o psovi Gumpovi vlani sfilmovali, tento rok sa má objaviť v kinách.

26.02.2021 06:00
Gump foto z nakrucania 02 Eva Holubova Foto:
Eva Holubová vo filme o psíkovi Gumpovi.
debata

Keď si český režisér F. A. Brabec prečítal knihu Filipa Rožeka o psom tulákovi Gumpovi, okamžite vedel, že má pred sebou príbeh hodný sfilmovania.

Český bestseller, ktorý vyšiel medzičasom aj u nás, sa mu podarilo vlani nakrútiť a tento rok sa má objaviť v kinách film Gump – pes, ktorý naučil ľudí žiť. Medzi hlavnými ľudskými postavami sa objavia Bolek Polívka a Eva Holubová.

Foto z nakrúcania filmu Gump - pes, ktorý... Foto: Continental Film
Gump foto z nakrucania 01 ansambel Foto z nakrúcania filmu Gump - pes, ktorý naučil ľudí žiť.

"O mne je známe, že mám rád zvieratá. Mám koňa, psa, deti majú papagáje, morča, myšku… So zvieratami mám mnoho skúseností a to sa pri nakrúcaní hodí,“ hovorí Bolek Polívka, ktorý už s množstvom zvierat pri filmovaní „spolupracoval“. Známe je napríklad početné zvieracie zastúpenie v komédii Dedičstvo a v jej pokračovaní.

Eva Holubová je jednou z najobľúbenejších českých herečiek, a zároveň majiteľkou dvoch psíkov. „My máme dvoch úžasných kamarátov, ktorí dopĺňajú našu svorku a robia nám strašnú radosť,“ hovorí o chlpáčoch, ktorých do domácnosti zaobstarala jej dcéra.

Ponuku zahrať si v Gumpovom dobrodružstve preto s radosťou prijala. Dodáva tiež, že úlohu zohral aj fantastický štáb, ktorý sa pri nakrúcaní stretol. „Mám radosť, že môžem znova nakrúcať s F. A. Brabcom alebo s Bolkom Polívkom. S ním hrám veľmi rada, vídam ho rada. Je to stálica na mojom nebi, jeden z ‚chronických manželov‘. Je úžasné toľko rokov sa na niekoho tak tešiť.“

Slovenskú titulnú pieseň k filmu nahral Desmod.

Okrem spomenutej dvojice sa vo filme objaví aj Ivana Chýlková, Karel Roden, Richard Krajčo, Jana Plodková, Patricie Pagáčová či hlas Ivana Trojana v úlohe Gumpa.

Bolek Polívka pri nakrúcaní filmu Gump - pes,... Foto: Continental Film
Gump foto z nakrucania 03 Bolek Polivka Bolek Polívka pri nakrúcaní filmu Gump - pes, ktorý naučil ľudí žiť.

Ako však herci a herečky svorne tvrdia, hlavnými hrdinami príbehu budú psíky. Všetky, ktoré sa v snímke objavia, spája ťažký osud, ktorému unikli. Ako sa so svojimi hereckými úlohami vysporiadajú, si bude môcť slovenské publikum pozrieť v kinách po ich otvorení. Snímku do nich prinesie distribučná spoločnosť Continental film.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bolek Polívka #Eva Holubová