Nomináciu na "anticenu" Zlatá malina získal i Trumpov právnik

Najviac nominácií na filmovú "anticenu" Zlatá malina získala americká rodinná komédia Dolittle o lekárovi, ktorý dokáže hovoriť so zvieratami, a poľská erotická dráma z produkcie Netflixu 365 dní. Oba filmy si zhodne pripísali šesť nominácií.

14.03.2021 08:34
debata

V kategórii najhorší film by mohla Zlatú malinu dostať snímka Music o autistickom dievčati, ktorú režírovala hudobníčka Sia, či hororový remake televízneho seriálu zo 70. rokov Fantasy Island.

Posledným z pätice kandidátov je film Absolute Proof, za ktorým stojí podnikateľ Mike Lindell. Ten bol známym podporovateľom bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa a jeho nepodložených teórií o rozsiahlych podvodoch pri novembrových voľbách hlavy štátu. Práve tie sa stali námetom filmu.

Na zoznam adeptov na cenu najhoršieho herca sa okrem iných dostal známy herec Robert Downey junior, ktorý stvárnil hlavnú úlohu v zmienenom remakeu Dolittle.

Ďalším je niekdajší starosta New Yorku a Trumpov osobný právnik Rudy Giuliani. Vďačí za to krátkemu výstupu v druhom diele komédie Borat britského komika Sachu Barona Cohena.

Giulianiho nakrútili v hotelovej izbe so ženou, ktorá sa vydávala za novinárku, no v skutočnosti bola iba nasadenou mladou herečkou. Keď na záver fingovaného rozhovoru známeho právnika pozvala na pohárik, ľahol si na posteľ a zdalo sa, že si rukou siaha do nohavíc.

Po tom, čo vyšlo najavo, ako sa dal nachytať, sa Giuliani na sociálnej sieti ohradil, že si tam len zastrkával košeľu.

Ocenenia Zlaté maliny sa udeľujú už od roku 1981 a považujú sa za akýsi humorný protipól slávnych Oscarov. Tohto roku víťazov vyhlásia 24. apríla, teda deň pred slávnostným ceremoniálom odovzdávania cien Americkej filmovej akadémie.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Robert Downey Jr #Zlatá malina #filmová cena #Rudy Giuliani