Febiofest bude v netypickom prevedení

Medzinárodný filmový festival Febiofest sa pre pandémiu tento rok neuskutoční v štandardnom režime. V jeho pôvodnom termíne sa však bude konať šiesty ročník festivalového podujatia pre filmových profesionálov a odbornú verejnosť Industry Days.

25.03.2021 15:22
debata

Súčasťou programu bude 29. a 30. marca reprezentatívna online prezentácia pripravovaných slovenských projektov Works in Progress. Počas nej sa domáci a zahraniční účastníci zoznámia s jedenástimi ambicióznymi projektmi slovenských filmárov, z nich šesť hraných a päť dokumentárnych. V tlačovej správe o tom informovala tajomníčka Slovenského filmového ústavu Simona Nôtová.

Ako ďalej priblížila, Industry Days šesť rokov počas Febiofestu vytvára platformu pre spájanie odborníkov a záujemcov z rôznych oblastí, ktorí sa zaujímajú o špecifické témy spojené s produkciou audiovizuálnych diel. Po prvýkrát sa vybrané projekty zároveň budú uchádzať o cenu Best Febio Pitch Award, ktorá je dotovaná sumou 3-tisíc eur. O držiteľovi ceny rozhodne trojčlenná medzinárodná porota v zložení Bernd Buder, programový riaditeľ Filmového festivalu Cottbus, Hugo Rosák, riaditeľ Industry Days pri MFF Karlove Vary a Renata Santoro, programová riaditeľka festivalu nezávislých filmov Giornate degli Autori, ktorý sa koná súbežne s MFF Benátky.

Partnerským podujatím programu Industry Days bude aj online workshop Midpoint Intensive SK 2021, ktorý sa uskutoční v termíne od 30. marca do 2. apríla. Počas online stretnutia sa budú analyzovať vybrané scenáre celovečerných hraných alebo animovaných filmov vo vývoji.
debata chyba
Viac na túto tému: #Febiofest