TV tipy Pravdy: Nová detektívna miniséria s Kate Winsletovou aj Ballov Pomocník

Vyberala Katarína Sedláková.

17.04.2021 08:00
debata

Sobota 17. 4.: Pomocník, Dvojka, 20.35

A tu je zasa filmová adaptácia románu Ladislava Balleka, v ktorej hrajú Marta Sládečková, Gábor Koncz, Elo Romančík, Ildikó Pécsi a Ivan Mistrík. Film rozpráva dramatický osud slovenského mäsiara Štefana Riečana, bývalého odbojára a poctivého človeka, ktorý po vojne prevezme na južnom Slovensku veľké prosperujúce mäsiarstvo bývalého kolaboranta. Prevezme s ním aj nečestného pomocníka Valenta Lančariča…

Nedeľa 18. 4.: Škandál lady Worsleyovej, Doma, 22.30

Potom tu máme jeden skutočný príbeh, ktorý je vraj lepší než konkurenčné filmy Vojvodkyňa, Kráľova priazeň aj Mária Antoinetta. Pútavá dráma z 18. storočia popisuje škandalózny život bohatej anglickej dedičky lady Seymour Worsleyovej, ktorá sa odvážila opustiť svojho zvráteného manžela a utiecť s jeho najlepším priateľom.

Pondelok 19. 4.: Mare z Easttownu, HBO, 21.00

V minisérii uvidíme Kate Winsletovú v úlohe Mare Sheehanovej, detektívky z pensylvánskeho mestečka. Kým Mare vyšetruje miestnu vraždu, jej vlastný život sa pomaly rozpadá. Príbeh, ktorý skúma temnú stránku uzavretej komunity, je autentickou výpoveďou o tom, ako rodina a dávne tragédie ovplyvňujú našu prítomnosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV tipy