Sacha Baron Cohen ako Husajn? Na Oscaroch ho tak nechcú

Členovia americkej Akadémie filmových umení a vied sa obávajú, že Sacha Baron Cohen sa na červenom koberci objaví v kostýme Saddáma Husajna, aby spropagoval snímku The Dictator. Tá by sa mala do slovenských kín dostať 17. mája a 40-ročný komik v nej stvárni práve bývalého irackého prezidenta.

22.02.2012 18:21
Sacha Baron Cohen vo filme Diktátor Foto:
Sacha Baron Cohen vo filme Diktátor
debata

„Dúfame, že každé štúdio vie, že je to zlý nápad. Červený koberec nie je o predvádzaní takýchto kúskov,“ uviedol hovorca udeľovania Oscarov, čím potvrdil, že klebety o pláne Cohena sa dostali až k organizátorom. Akadémia by takýto krok považovala za výsmech najprestížnejšej udalosti vo filmovom svete. Sacha Baron Cohen by mal na odovzdávaní Oscarov reprezentovať film Martina Scorseseho Hugo a jeho veľký objav, ktorý kraľuje zoznamu nominovaných. Herec v snímke stvárnil strážnika na železničnej stanici.

Sacha Baron Cohen je známy najmä tromi kontroverznými satirickými postavami – ako britský rapper z predmestia Ali G, kazašský reportér Borat a rakúsky homosexuálny fashionista Brüno. Po tom, ako v podobe Borata Sagdijeva nastavil zrkadlo americkej spoločnosti v komédii Borat: Nakúkanie do ameryckej kultúry na objednávku slavnoj kazašskoj národa (2006) a neskôr zosmiešnil módny priemysel vo filme Brüno(2009), tentoraz svoju pozornosť obrátil na diktátorský režim.

debata chyba