O romantickú drámu Malá ríša majú záujem vo svete

Okrem severských krajín a USA chcú slovensko-islandský film premietať aj v Brazílii.

29.04.2021 06:00
Malá ríša Foto:
Klara Mucci ako Cat a Brian Caspe ako nacistický továrnik Bar.
debata

Slovensko-islandský film Malá ríša (Little Kingdom) sa nedostane do kín v plánovanom termíne v Škandinávii, rovnako ako sa to stalo vlani na Slovensku. Počkať si budú musieť aj diváci filmového festivalu Stockfish v Reykjaviku, kde mal film mať severskú premiéru.

Festival naplánovaný na polovicu apríla museli organizátori zatiaľ odložiť, uskutoční sa najskôr v máji.

Slovenskí diváci si však film môžu pozrieť on-line aj teraz, je dostupný v anglickom znení s titulkami napríklad cez Netflix. Verziu so slovenským dabingom pripravila TV JOJ Cinema a vysielať sa bude v máji.

Hudobný skladateľ Valgeir Sigurdsson vytvoril k slovensko-islandskej snímke svoj album Kvika (v preklade sopečná láva) a islandská príroda akoby čakala na príležitosť, kedy ho bude skladateľ chcieť pri premiére filmu odprezentovať. Takmer po tisícich rokoch začala v marci láva vytekať z puklín na úpätí sopky Fagradalsfjall na juhozápade Islandu.

O romantickú drámu z 2. svetovej vojny prejavili záujem aj Švédsko, Nórsko, Fínsko a Dánsko, distribuční partneri zakúpili práva na vysielanie v USA, Kanade, Veľkej Británii, Austrálii, na Novom Zélande, Blízkom Východe, v Južnej Kórei, Českej republike, či Latinskej Amerike.

Najnovšie prejavil o snímku distribútor z Brazílie, kde má film výstižný názov A Face da Verdade (Tvár pravdy). Korešponduje s titulnou skladbou od Simy Martausovej „Zachovaj si svoju tvár“, ktorú videlo na Youtube 1,3 milióna divákov.

Pieseň Zachovám si svoju tvár je titulnou skladbou k filmu Malá ríša.

Romantická dráma z obdobia druhej svetovej vojny je príbehov, o ľuďoch a vzťahoch, ktoré zainteresovaným vôbec neuľahčujú hraničné životné situácie.

Druhá svetová vojna vo filme Malá ríša je tragickým javiskom, kde hrajú svoj príbeh ľudia, ktorí si chcú zachrániť život, majetok a vzťahy. Mladá Eva pracuje v továrni arogantného zbohatlíka Bara, aby sa uživila, kým sa jej manžel vráti z vojny.

Dezertér Jack sa vracia domov „predčasne“ a dúfa, že všetko bude tak, ako predtým. Márne. Do obce s fabrikou na výrobu zbraní, kde už teraz pracujú obaja manželia, nečakane prichádza aj záhadná Cat ako manželka továrnika Bara. Vie, že Jack je dezertér, Jack vie, že Cat je prostitútka. Film v závere ponúka nádej v podobe nového života.

debata chyba
Viac na túto tému: #Malá ríša