Divadelná hra Oslo sa dočkala filmového spracovania

Spoločnosť HBO Europe zverejnila prvú ukážku z nového filmu OSLO, v ktorom hlavné úlohy stvárni držiteľka Zlatého glóbusu Ruth Wilson a herec Andrew Scott nominovaný na cenu Emmy. Film bude uvedený v nedeľu 30. mája na HBO GO.

05.05.2021 07:00
Oslo HBO Foto:
Herečka Ruth Wilson v úlohe nórskej ministerky zahraničia v snímke Oslo. Premiéru bude mať 30. mája na HBO GO.
debata

Snímka OSLO je adaptáciou rovnomennej divadelnej hry ocenenej cenou Tony. Je založený na skutočných udalostiach a zobrazuje okolnosti vyjednávania medzi nezmieriteľnými nepriateľmi.

Je to príbeh plný tajných neoficiálnych rokovaní, neočakávaných priateľstiev a skromného hrdinstva malej, avšak odhodlanej skupiny Izraelčanov a Palestínčanov a jedného nórskeho manželského páru. Ten vyústi v uzavretie mierovej dohody z Osla v roku 1993.

V hlavnom hereckom obsadení filmu OSLO sa objaví Zlatým glóbusom ocenená herečka Ruth Wilson (seriál Temné hmoty z produkcie HBO, Pani Wilsonová) v úlohe nórskej ministerky zahraničia Mony Juul a herec Andrew Scott nominovaný na cenu Emmy (Potvora, Black Mirror) ako Terje Rød -Larsen, nórsky sociológ a Monin manžel.

Ďalšie úlohy stvárnili Salim Dau (Fauda) ako Ahmed Qurei, minister financií Organizácie pre oslobodenie Palestíny (OOP), Waleed Zuaiter (Agent, Ramy) ako jeho spoločník a predstaviteľ OOP Hassan Asfour a Jeff Wilbusch (Unorthodox) ako generálny riaditeľ izraelského ministerstva zahraničia Uri Savir.

Scenáristom a producentom filmu OSLO je J.T. Rogers ocenený cenou Tony, ktorý je zároveň autorom pôvodnej divadelnej hry. Režisérom filmu a zároveň jeho producentom je Bartlett Sher, takisto ocenený cenou Tony (South Pacific).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ruth Wilson #HBO Go