Troška chystá komédiu Babovřesky, aneb z dopisu venkovské drbny

Český scenárista a režisér Zdeněk Troška bude od 22. mája nakrúcať na juhu Čiech novú komédiu Babovřesky, aneb z dopisu venkovské drbny. Pre agentúru Mediafax to uviedla zástupkyňa filmového tvorcu Dana Voláková.

16.04.2012 16:00
Zdeněk Troška Foto:
Režisér Zdeněk Troška.
debata

"Podtitul filmu napovedá, že na scénu vstupujú miestne ženy na čele s Horáčkovou, ktorá pracuje na obecnom úrade. Sedí v kostole v prvej lavici, o všetkom vie, od všetkého má kľúče, všade bola dvakrát a osobuje si právo do všetkého zasahovať a hovoriť. A práve do tejto dedinky koncom jari prichádza nový farár. Zbožné ženy čakajú váženého starého dôstojného pána, no z auta vyskočí mladý, asi tridsaťročný chlap a tým sa to vlastne celé začína,"opísala dejovú líniu snímky z dedinského prostredia Dana Voláková.

Film budú nakrúcať v Netoliciach, Pištíne, Záboří a Dobčiciach. Názov fiktívnej obce Babovřesky vznikol inšpirovaný názvom dediny Žabovřesky. „Môj asistent a spoluator scenára tam býva so svojou rodinou,“ vysvetlil Troška. Hlavné postavy filmár zveril Lukášovi Langmajerovi, Jane Synkovej, Veronike Žilkovej, Lucii Plekancovej Vondráčkovej, Pavlovi Kikinčukovi a Martinovi Krausovi. Vo filme sa objavia aj Miroslav Noga, Jiří Pecha, Lubomír Kostelka či Norbert Lichý. Premiéra nového filmu režiséra trilógií Slunce, seno… (1983, 1989, 1991) a Kameňák (2003, 2004, 2005) je naplánovaná na jar 2013.

debata chyba