Kto nakrúti ďalšie Hry o život? Spomínajú sa Cronenberg, Cuarón aj Iňárritu

Viac ako pol miliardy dolárov zarobilo vo svete akčné fantasy Hry o život a tržby filmu stále stúpajú. Adaptácia prvého príbehu z knižnej trilógie Suzanne Collinsovej teda zabrala a druhú časť Hier budú sprevádzať nemalé očakávania. Režisér úvodnej snímky Gary Ross však z projektu odstúpil, takže filmové štúdio Lionsgate za neho hľadá náhradu. A hovorí sa aj o takých zvučných menách ako David Cronenberg, Alfonso Cuarón či Alejandro González Iňárritu.

17.04.2012 13:00
Jennifer Lawrence Foto:
Záber z filmu Hry o život
debata

Ross odstúpil pre napäté termíny, ktoré sa s výrobou druhého filmu série spájajú. Ako spoluscenárista a režisér by vraj nemal dostatok času na precíznu prípravu. Producenti chcú totiž s výrobou snímky Catching Fire začať už v auguste a do kín by mala vstúpiť v novembri budúceho roka. V súvislosti s hľadaním nového režiséra autorka knižnej predlohy vyhlásila, že ju viac zaujíma kvalitný tvorca ako to, či dokáže urobiť kasový trhák.

No a na zozname adeptov sa ocitli naozaj zaujímavé mená. Kanaďan David Cronenberg sa nedávno divákom pripomenul filmom Nebezpečná metóda, ale známy je už dlho, aj vďaka titulom ako Videodrome (1983), Mŕtva zóna (1983) či Mucha (1986). O dekádu neskôr sa podarilo presadiť Alfonsovi Cuarónovi, ktorý má na konte napríklad snímky Mexická jazda (2001), Potomkovia ľudí (2006), ale i tretiu časť úspešnej potterovskej série (Väzeň z Azkabanu). A Alejandro González Iňárritu sa zase často spomína počas festivalov v Cannes, kde uspel s filmami Láska je kurva (2000) a Babel (2006). Okrem toho sa v slovenskej distribúcii objavil jeho projekt 21 gramov a pred rokom dráma Biutiful.

Príbeh Hier o život sa odohráva vo svete, kde každoročne vyberajú skupinu mladých ľudí, aby v zvrátenej reality šou podstupovali drsné súboje o prežitie. Prvá časť série mala slovenskú premiéru 22. marca a zatiaľ ju v kinách videlo približne 35-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba