Priatelia sa čoskoro vrátia v špeciálnej časti seriálu

Očakávaný špeciálny diel amerického sitkomu Priatelia, v ktorom sa opätovne stretnú jeho pôvodní protagonisti, má už oficiálny termín premiéry aj upútavku.

15.05.2021 17:00
priatelia, friends, Foto:
Priatelia sú jedným z najúspešnejších seriálov 90. rokov.
debata

„Friends: The Reunion“ bude dostupný na streamovacej službe stanice HBO Max od 27. mája. Odklad spôsobila pandémia, pre ktorú sa štáb hercov a tvorcov nemohol dlho zísť vo filmovou štúdiu. Stalo sa tak až v apríli, informovala v piatok stanica BBC.

Priatelia boli jedným z najúspešnejších sitkomov 90. rokov. Vzniklo desať sérií a seriál vysielali do roku 2004. Vďaka reprízam a streamovacím službám si však našiel novú generáciu priaznivcov.

Všetkých šesť členov pôvodného obsadenia – Matthew Perry (Chandler), Jennifer Anistonová (Rachel), Courteney Coxová (Monica), Lisa Kudrowová (Phoebe), Matt LeBlanc (Joey) a David Schwimmer (Ross) – sa postavilo pred kameru aj tentoraz.

V televíznom špeciáli budú účinkovať aj herci stvárňujúci vedľajšie úlohy vrátane Maggie Wheelerovej (Janice), Jamesa Michaela Tylera (Gunther), Reese Witherspoonovej (Jill), Toma Sellecka (Richard), ako aj Elliotta Goulda a Christiny Picklesovej, ktorí hrali rodičov Rossa a Monicy.

Medzi hosťami z radov celebrít figurujú David Beckham, Lady Gaga, BTS, Cara Delevingneová, Mindy Kalingová, James Corden, Justin Bieber, aj pakistanská aktivistka Malála Júsafzajová.

Zaznie i vynovená verzia skladby I'll Be There For You od skupiny The Rembrandts, ktorá dala seriálu jeho ikonickú znelku.

Prvé správy o špeciáli sa objavili v novembri 2019, pričom pôvodne mal byť odvysielaný vlani v máji, ale výrobu spomalila pandémia.

Filmovanie sa napokon uskutočnilo v apríli na pôvodnej scéne tejto šou, ktorými sú štúdiá spoločnosti Warner Bros v kalifornskom meste Burbank.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jennifer Aniston #priatelia #HBO Max