Štefan Štec porozpráva o problémoch Rusínov aj svojom živote

Obľúbený spevák rusínskych ľudových piesní Štefan Štec bude ďalším hosťom relácie Dedovizeň na RTVS. Diváci si toto vysielanie môžu pozrieť v utorok 25. mája o 13.50 h na Jednotke.

25.05.2021 06:00
debata
Video
Štefan Štec v relácii Dedovizeň poodhalí svoju rusínsku dušu

Rusínsky Karel Gott, hviezda televízneho súťažného programu Zem spieva, tanečník, choreograf a moderátor rozhlasového vysielania RTVS. Inšpiratívny a charizmatický Štefan Štec tentoraz poodhalí svoju rusínsku dušu a vyspovedá ho moderátorka Svetlana Surová.

Mnohí Slováci aj vďaka jeho piesňam postupne spoznávajú rusínsku kultúru. Viac o problémoch života Rusínov, svojom živote i moderovaní, nárečí a rodine povie v relácii Dedovizeň.

Štefan Štec s rodinou. Foto: Archív Š. Šteca
Stec s rodinou Štefan Štec s rodinou.

V novej televíznej relácii RTVS nazvanej Dedovizeň známi i neznámi predstavitelia národnostných menšín otvárajú dvere do svojich životov, odkrývajú svoje pútavé príbehy a prinášajú nový pohľad na všetko, čo znamenajú korene.

Štefan Štec Čítajte rozhovor Štefan Štec: Kto sa hanbí za pôvod, hanbí sa aj za rodičov

"Relácia Dedovizeň je venovaná tým, ktorí na Slovensku našli domov, aj keď sa hlásia k inej národnosti. A aj tým, ktorí si Slovensko so sebou odniesli do sveta a lásku k nemu vštepovali svojim potomkom. Všetci ľudia, ktorí sú náplňou našej relácie, majú niečo spoločné – Slovensko majú v srdci,“ hovorí jedna z moderátoriek relácie Svetlana Surová, vojvodinská Slovenka.

Svetlana Surova  foto Matus Lago Čítajte viac Slovensko nie je len na Slovensku

Divák na Slovensku sa tak veľa dozvie o svojich susedoch, spozná, čo je hlboko vryté do ich sŕdc, v akom jazyku sa modlia, v akom spievajú a v akom nadávajú, čo sa zachovalo z ľudovej kultúry a čo kde prebrali z inej, aj čo sa kde varí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Televízia #národnostné menšiny #Štefan Štec #Dedovizeň