Luca je príbeh pre deti aj dospelých

Čo sa deje, keď vystúpime z komfortnej zóny? Dvaja kamaráti to zakúsia na vlastnej koži v zábavnom aj dojemnom príbehu Luca. Nový celovečerný animovaný film pre deti je od tvorcov animákov V hlave, Toy Story či Coco a v slovenských kinách sa premieta od štvrtka.

19.06.2021 14:00
LUCA Foto:
V kinách je nový animovaný film Luca.
debata (1)

Pri jeho tvorbe spojili sily renomované štúdiá Disney a Pixar. Na atraktivite mu dodáva skutočnosť, že sa odohráva v romantickom prostredí talianskej riviéry.

Dve dospievajúce morské príšerky zažívajú leto, ktoré zmení ich život. Luca je plachý introvert, ktorý si potrpí na pravidlá, ale má túžbu zažiť a skúsiť viac ako len život pod morskou hladinou. Keď sa zoznámi s ostrieľanejším Albertom, dobrodružstvá sa začínajú. Vstupujú do tajomného a pozoruhodného sveta ľudí. Vstupenkou je ich schopnosť zmeniť sa po vysušení na ľudské bytosti. Prázdniny plné slnka, cestovín, zmrzliny a kamarátov sa môžu začať. Tajomstvo ich pôvodu sa však môže kedykoľvek prezradiť. Stačí, aby ich niekto ošpliechal vodou alebo začalo pršať a sú z nich opäť morské príšerky.

"Tento film je o priateľstvách, ktoré nás menia,“ hovorí Enrico Casarosa, režisér talianskeho pôvodu. Kto iný by vedel lepšie vystihnúť letnú atmosféru talianskeho mestečka aj s jeho svojráznymi obyvateľmi?

"Mal som to šťastie, že som vyrastal v Janove, prístavnom meste na talianskej riviére,“ vraví Casarosa. "Pobrežie tam má svojský charakter, je veľmi strmé, pretože priamo z mora vystupujú hory. Mestá tam zamrzli v čase a sú veľmi malebné. Vždy som si predstavoval, že sú to príšerky vyliezajúce z mora.“

Príbeh vďaka tomu dokonale približuje tradičné prímorské destinácie a chutné talianske jedlá a je pastvou pre oči nielen pre deti, ale aj pre ich rodičov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Disney #Pixar