Miro Remo sa v kameramanskej masterclass zameria na dokumentárne situácie

Asociácia slovenských kameramanov (ASK) pripravuje druhú tohtoročnú masterclass. Majstrovská lekia kameramana a režiséra Mira Rema sa zameria na dokumentárne situácie a vizuálnu formu.

13.09.2021 17:00
Foto La  ska pod kapotou z nakrucania 1 Foto:
Miro Remo počas nakrúcania svojho najnovšieho filmu Láska pod kapotou.
debata

Na Slovensko pricestujú aj dvaja hlavní predstavitelia jeho nového filmu Láska pod kapotou, ktorý len pred pár dňami úspešne premiéroval na festivale v Karlových Varoch i v našich kinách.

Masterclass sa uskutoční v rámci Medzinárodného filmového festivalu Cinematik 18. septembra v priestoroch piešťanskej Elektrárne.

„Zameriam sa na to, ako točiť dokumentárne situácie a pritom dodržať vizuálnu formu, a tiež na to, ako točiť s reálnymi ľuďmi, čo je potrebné rešpektovať, ako postupovať pri zaznamenávaní autentickej reality,“ uviedol Remo, autor celovečerných dokumentov Comeback (2014), Cooltúra (2016), Richard Müller: Nespoznaný (2016).

LA ska pod kapotou  1 Čítajte viac Miro Remo: Keď filmu dôveruješ, si ochotný urobiť preň všetko

„Obdivujem najmä ako počas dlhotrvajúcich natáčaní dokumentov vie krásne udržať obrazovú jednotu. Jeho vkus nájsť zaujímavých respondentov a režijná práca s nimi, to je pre mňa Mirova doména,“ zhodnotil kameraman, prezident ASK Lukáš Teren, ktorý bude masterclass viesť. „Budeme mať dve kamery od spoločnosti Canon. Jednu z vlajkových lodí, špeciálne pre dokumentárny film, EOS C300 mark III EF. Druhú, novinku, menšiu a ľahšiu, C70, ideálnu pre jednočlennú posádku ako to robí občas aj Miro Remo. C70 má aj najmodernejší autofocus, ktorý dokonale rozpoznáva ľudskú tvár. Tým dáva režisérovi s kamerou voľnosť venovať sa plne hereckej akcii,“ spresnil Teren.

Masterclass sa uskutoční pre prihlásených návštevníkov festivalu, neskôr bude k dispozícii aj online.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cinematik #Miro Remo #Láska pod kapotou