V centre Bratislavy vzniká kamenné kino Edison Filmhub

Film Europe zverejňuje prvé vizualizácie pripravovaného kina a kaviarne v Bratislave s názvom Edison Filmhub. Priestor butikového kina sa bude nachádzať v historickom centre na Baštovej ulici a otvoriť by ho mali koncom roka 2022. Edison Filmhub v Bratislave nadviaže na viac ako dvojročnú prevádzku s rovnakým názvom v centre Prahy.

14.09.2021 11:00
Edison Filmhub Bratsilava Vel  ka   kinosa  la... Foto:
Vizualizácia veľkej kinosály kina Edison Filmhub.
debata (1)

Cieľom Edison Filmhubu je podporiť bohatú tradíciu jednosálových kín. Mnohé z nich totiž po digitalizácií v centre Bratislavy zanikli. Edison Filmhub chce byť prostredím, kde budú mať diváci možnosť stráviť celý deň. Dve kinosály budú v dopoludňajších hodinách slúžiť na prednášky, prezentácie alebo študentské či seniorské projekcie. Do kinosály bude prúdiť denné svetlo s výhľadom na zeleň.

Vizualizácia veľkej kinosály. Foto: Film Europe
Edison Filmhub Bratsilava Vel ka kinosa la pohl ad zhora Vizualizácia veľkej kinosály.

V dvoch kinosálach sa bude premietať osemkrát denne. Dramaturgia kina bude široká, od festivalového filmu cez slovenskú tvorbu, študentské filmy či kvalitný mainstream. Nebudú chýbať diskusie, cykly, filmové festivaly či iné kultúrne podujatia. Prvé podujatie sa uskutoční už o pár dní. Pripravovaný priestor Edison Filmhub bude hostiť výstavu Doroty Sadovskej počas festivalu Biela noc od 17. septembra do 3. októbra 2021.

Vizualizácia baru a kaviarne. Foto: Film Europe
Edison Filmhub Bratsilava Bar Kino pokladn a Vizualizácia baru a kaviarne.

Architektúra a design celého priestoru sa budú niesť v minimalistickom duchu, doplnené interiérovými prvkami typickými pre 30. roky minulého storočia. Túto kombináciu inšpirovanú kinom v Prahe realizuje architektonické štúdio JRKVC. „Peter Jurkovič a Kristína Tomanová dokázali v komorných priestoroch vytvoriť štedré zázemie pre dve pohodlné kinosály a dizajnovú kaviareň. Majú skvelý cit pre kombináciu moderných a minimalistických prvkov s útulnými a teplými kontrastmi. Na materiálovom a svetelnom dizajne kinosál spolupracujeme so štúdiom Crafting Plastics,“ hovorí jeden z autorov projektu Dominik Hronec.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Film Europe