Vznikne experimentálne televízne štúdio

Experimentálne televízne štúdio ako súčasť Kreatívneho centra RTVS v Bratislave vybudujú za 886.000 eur bez DPH. Vyplýva to z oznámenia o vyhodnotení verejného obstarávania vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

24.09.2021 16:00
STV, televízia Foto:
Bratislavské Kreatívne centrum RTVS vznikne v Mlynskej doline, v objekte bývalých štúdií postavených v polovici 20. storočia.
debata

Pôvodne odhadovaná cena zákazky bola 1.181.756 eur bez DPH. Víťazná ponuka spoločnosti SYTIQ bola jednou zo štyroch, ktoré RTVS prijala vo vyhlásenej výzve. Hodnotiacim kritériom bola cena.

Bratislavské Kreatívne centrum RTVS vznikne v Mlynskej doline, v objekte bývalých štúdií postavených v polovici 20. storočia a bude sa nachádzať na viacerých podlažiach s celkovou úžitkovou plochou 1702 štvorcových metrov.

Celková alokácia pre tento projekt je vyše deväť miliónov eur. Do prevádzky by malo byť uvedené v roku 2022. RTVS vybuduje kreatívne centrá aj v Banskej Bystrici a Košiciach.

Vo všetkých prípadoch RTVS uspela so žiadosťou v tzv. centralizovanej výzve Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP), zameranej na budovanie siete kreatívnych centier a podpory kreatívnych činností. O vybudovanie kreatívnych centier prejavilo záujem 15 subjektov, podmienkam výzvy vyhovelo desať. Ministerstvo kultúry SR vyčlenilo na ich podporu viac ako 83 miliónov eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Natália Milanová #kultúrne a kreatívne centrum