RTVS odvysiela galaprogram udeľovania cien Igric

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) odvysiela 32. ročník udeľovania najstarších národných cien za filmovú a televíznu tvorbu Igric. Galaprogram, ktorý sa má niesť v duchu osláv slovenského filmu, Slovenskej televízie a Slovenského rozhlasu, si diváci môžu pozrieť v stredu 13. októbra o 21.20 h na Dvojke.

12.10.2021 17:30
debata

Režisérka Yvonne Vavrová potvrdila, že 32. ročník udeľovania najstarších národných cien za film a televíziu sa bude niesť v znamení dvoch tém.

„Prvou je množstvo významných okrúhlych výročí. Prvý slovenský film Jánošík totiž nakrútili pred 100 rokmi, Slovenský rozhlas oslavuje 95. a Slovenská televízia 65. výročie. Druhou témou bude predstavenie najvýraznejších profesií v zmysle vzniku všetkých audiovizuálnych diel, teda režisér, kameraman, herečky a herci, maskéri, výtvarníci, animátori a ďalší,“ priblížila.

Janosik  1921   c  Slovensky filmovy ustav Čítajte viac Jánošík svojich tvorcov ozbíjal, nám nechal poklad

Diváci si budú môcť pozrieť ocenenie filmových a televíznych tvorcov v siedmich kategóriách – celovečerný hraný film do kín, televízne dramatické dielo, dokumentárne dielo, animovaný film, hlavná ženská rola, hlavná mužská rola a celoživotný prínos slovenskej audiovízii.

Vyhlasovateľmi národných cien za filmovú a televíznu tvorbu Igric sú Slovenský filmový zväz, Únia slovenských televíznych tvorcov a Literárny fond.

Medzi ocenenými umelcami z predošlých ročníkov sú Pavol Barabáš, Zuzana Kronerová, Ľuboš Kostelný, Marek Leščák, Milan Lasica, Soňa Norisová, Juraj Nvota, Ivan Ostrochovský, Stanislav Párnický, Robert Roth, Ivan Romančík, Marián Slovák, Marko Škop, Martin Šulík či Dežo Ursiny.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #cena #RTVS #Televízia #galaprogram #Igric