Plán, ktorý sa vydaril

V týchto dňoch kiná premietajú životopisnú novinku režiséra Reinalda Marcusa Greena s názvom King Richard, ktorá rozpráva príbeh Richarda Williamsa a jeho dcér Venus a Sereny.

22.11.2021 16:00
King Richard Foto:
V hlavnej úlohe Richarda Williamsa, otca budúcich tenisových legiend, sa predstavil Will Smith.
debata

Tie v súčasnosti patria medzi najvýraznejšie tenisové hráčky v histórii, čo nie je len výsledkom ich talentu, ale aj odhodlania ich otca. Ten im totiž zostavil plán ešte predtým, ako sa narodili. Film sleduje obdobie začiatku ich kariéry, keď Richard musel dávať pozor, aby si sestry popri náročnom tréningu nezabudli užívať detstvo.

V hlavnej úlohe Richarda Williamsa uvidíme Willa Smitha, ktorý je okrem toho aj producentom snímky. Inšpiráciou mu bol jeho vzťah k vlastnej dcére: „Využil som vzťah s Willow a jej kariérou, aby som našiel ten priestor, ktorý Richard našiel s Venus a Serenou. Priestor, v ktorom sa na nič netlačí, v ktorom sa nik nenaháňa, v ktorom sa nebúši.“

Venus Williamsovú stvárnila Saniyya Sidneyová a jej mladšiu sestru Serenu zasa Demi Singletonová. Obe herečky boli kvôli maximálnej autentickosti filmu podrobené náročnému tréningu. Ich matku Oracene „Brandy“ Williamsovú si zahrala Aunjanue Ellisová.

Nakrúcanie v marci minulého roka navštívili aj skutočné sestry Williamsové, ktoré sa tak zoznámili s hercami rozprávajúcimi ich životný príbeh na veľkom plátne.

Snímka má pozitívne recenzie od kritikov, ktorí oceňujú predovšetkým Smithov herecký výkon. Na stránke Rotten Tomatoes má King Richard hodnotenie 92 %.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Serena Williams #Venus Williams #King Richard