Zverejnili videoklip k titulnej skladbe filmu Šťastný Nový Rok 2 Dobro došli

Sedemnásť slovenských a českých hereckých es, ako Emília Vášaryová, Dagmar Havlová, Táňa Pauhofová, Jiří Bartoška či Ján Koleník sa zabáva počas horúcej svadobnej noci – tak vyzerá nová hudobná videosnímka, ktorú fanúšikom ako darček k Vianociam prinášajú tvorcovia pokračovania filmu Šťastný Nový rok. Jej autorom je hudobník a herec Slovenského národného divadla Daniel Fischer, člen kapely OJV (Orchester Jeana Valjeana).

13.12.2021 16:00
Šťastný Nový rok 21 Foto:
V pokračovaní filmu Šťastný Nový rok sa objaví viacero obľúbených tvárí.
debata

Vezmi si ma, vezmi si ma za muža, naše kroky ruka v ruke spoločnými stanú sa – spieva herec známy z filmov a slovenských seriálov. „S návrhom na spoluprácu prišli za mnou tvorcovia filmu, konkrétne režisér Jakub Kroner. Ja a celá kapela OJV sa s ním veľmi dobre poznáme, pretože nám režíroval niekoľko videoklipov,“ spomína na začiatky spolupráce Daniel Fischer, ktorý sa s kapelou OJV v kostýme soba objavil už v prvom filme ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK. „Režisér nám navrhol, aby sme sa objavili aj v letnom pokračovaní. Nečakal som, že to v rámci spolupráce zájde až tak ďaleko,“ smeje sa.

Skladbu tvoril niekoľko mesiacov pred nakrúcaním snímky v čase, keď sa so svojou snúbenicou herečkou Dominikou Kavaschovou tešili na narodenie svojho bábätka. „Chcel som takú pieseň, ktorú by mohol s gitarou zahrať a zaspievať svojej partnerke hociktorý muž v momente, ako sa rozhodne vzťah posunúť na vyšší level. Niečo úprimné a pritom nie patetické. Aby to pôsobilo mierne nemotorne, nie však trápne. Vtipne a pravdivo,“ vysvetľuje hudobník a pokračuje: „Za konečnou podobou pieseň Vezmi si ma stojí aj vynikajúci a talentovaný hudobný producent a skladateľ Adam I. Kuruc, vďaka ktorému znie fantasticky.“

Oficiálny videoklip k skladbe "Vezmi si ma".

Videoklip k skladbe vznikol počas nakrúcania filmovej svadby v Chorvátsku. To pôvodne malo trvať dva celé dni, no keďže na konci prvého prišla od mora víchrica, ktorá zničila a poodnášala rekvizity, na realizáciu klipu zostala na druhý deň necelá hodina. „Bola to jediná a posledná možnosť, keď sme mali na pľaci úplne všetkých hercov. Chceli sme využiť autentickosť svadobnej atmosféry. Vzhľadom na to, že sa už stmievalo, mohli sme ísť len na jedenkrát, nakrúcali sme to ako jednozáberovku, bez strihu a v čistej hereckej improvizácii,“ prezrádza režisér filmu a videoklipu Jakub Kroner, ktorý do účinkovania v klipe pozval všetkých hercov.

Pre speváka a kapelu OJV to už začalo vyzerať beznádejne. „Odrazu sa s režisérom dohrnula hromada ľudí, herci, tvorcovia, všetci na skladbu začali spontánne tancovať, skákať, spievať si ju a baviť sa,“ hovorí.

Fanúšikovia filmu Šťastný Nový rok tak môžu vidieť v jednom klipe všetky svoje obľúbené herecké tváre – Táňu Pauhofovú, Jána Koleníka, Zuzanu Norisovú, Gabrielu Marcinkovú, Antóniu Liškovú, Aničku Kadeřávkovú, Jiřího Bartošku, Dagmar Havlovú, Emíliu Vášáryovú, Mareka Vašuta, Tomáša Maštalíra i Mareka Majeského.

„Stal sa taký malý zázrak a ten zázrak sa, veríme, podarilo zachytiť na kameru,“ dodáva s úsmevom spevák, ktorý mal v tom čase dvojnásobný dôvod na radosť. Krátko pred nakrúcaním klipu sa mu narodila dcérka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #videoklip #film #Daniel Fischer #Šťastný nový rok