Kiná a distributéri dostanú pomoc

Ministerstvo kultúry SR uvoľnilo pre Audiovizuálny fond (AVF) sumu vo výške 1 milión eur, ktorú AVF použije na podporu slovenských kín a filmových distributérov. Ide o ďalšiu pomoc, ktorú dostane slovenský kultúrny a kreatívny priemysel ešte v tomto roku.

17.12.2021 05:00
milanová Foto:
Ministerka kultúry Natália Milanová.
debata

Kiná a filmoví distributéri boli v priebehu roka 2021 najviac postihnutou skupinou audiovizuálneho priemyslu. Informovalo o tom ministerstvo kultúry.

Na základe minulotýždňového rozhodnutia Rady AVF sa sumy dotácií pomerne zvýšia kinám ešte do konca roka 2021. Ihneď v januári 2022 sa Audiovizuálny fond bude zaoberať aj pomocou pre distribučné spoločnosti.

Pohoda Vlajky Zapad Slnka Michal-Augustini Čítajte aj Štát sa len učí, ako kultúre pomáhať

“Pomoc pre kultúrno-kreatívny sektor smerovala z ministerstva kultúry pre technických profesionálov a profesionálky v súbehu príjmov, neziskové organizácie a občianske združenia, profesionálov a profesionálky v odvetví KKP aj jednoosobové obchodné spoločnosti s ručením obmedzeným. Vyčlenili sme preto ďalšie finančné prostriedky aj pre audiovizuálny priemysel. Pomoc musí byť efektívna a rýchla, preto je dôležité, aby Audiovizuálny fond začal s vyplácaním ešte do konca roka,” vyjadrila sa ministerka kultúry Natália Milanová.

milanová Čítajte aj Alibaba a zbojníci už vraj dotácie nedostanú

Kultúrny a kreatívny priemysel dostal dosiaľ COVID pomoc vo výške viac ako 111 miliónov eur, uvádza ministerstvo kultúry. Všetky finančné prostriedky odovzdané pre sektor KKP sú zverejnenéna stránke www.PomahameKulture.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dotácia #kultúrna politika